RAMO ISAK O NK ČELIK Puna podršku hitnom, trajnom i strateškom rješavanju stanja!

RAMO ISAK O NK ČELIK Puna podršku hitnom, trajnom i strateškom rješavanju stanja!

U vrijeme složenih tranzicijskih promjena i prestukturiranja lokalne društvene zajednice sa aspekata globalnih zbivanja, u Zenici se iza kulisa sve snažnijeg i izraženijeg društvenog raslojavanja, događa sunovrat najvažnije i najsporednije lokalne ljudske motivacijske potrebe – fudbala. NK “Čelik”‘ Zenica, od kad i najstarija generacija Zeničana zna za sebe, dramatično proživljava svoje najteže dane.

Agonija NK “Čelik” traje, kontinuitet destrukcije i raspada ovog gradskog i bosanskohercegovačkog simbola iz dana u dan sve je izraženiji. NK “Čelik” Zenica je na koljenima – na dnu društvene ljestvice zbivanja, umoren nesistemskom brigom i odnosom društva i kontinuiranom primjenom neefikasnih ‘ad hock’ rješenja. Želim da ukažem na posljednji čin raspada ovog zeničkog ’emotivnog’ giganta, zbog kojeg su decenijama prolivane rijeke znoja i suza svih društvenih populacija, a o nekim drugim igrama ‘u i oko’ NK “Čelik” neka se izjasne druge institucije i organi društvene zajednice, ako smatraju da je to potrebno, u uslovima kada politika i politički elitizam postaju dominacija svih sfera života zabludjelog bosanskohercegovačkog čovjeka. Vrijeme je isteklo – prostor je sveden na principe determinacije – za ‘podobne’ i za ‘persone non grata’. NK “Čelik” Zenica je postao oružje za manipulaciju u rukama jačih – a njegove navijače, očito je, niko nizašta odavno ne pita!

U vezi s tim, te zbog svog izlaganja na Gradskom vijeću Zenica, gradski vijećnik mr. Ramo Isak je za svoje navode o dubiozi u NK “Čelik” u iznosu od navodno cca 12 miliona KM pružio dodatna pojašnjenja svoje diskusije pravosudnim organima, kako bi oni mogli postupiti u skladu sa svojim nadležnostima. 

Kandidat za gradonačelnika Zenice, mr. Ramo Isak daje punu podršku hitnom, trajnom i strateškom rješavanju stanja u NK “Čelik”, te punu podršku svim njegovim navijačima, popularnim ‘robijašima’, kao i nadležnim istražnim i pravosudnim organima i institucijama, kako bi se naš NK “Čelik” što prije stabilizirao i vratio na puteve svoje stare slave.

Dragi moji sugrađani, svi moramo znati da su se devetesetih godina kada je to bilo najpotrebnije za Bosnu i Hercegovinu, navijači NK “Čelik” masovno uključili u njenu odbranu i time pokazali da fudbal nije samo važna ‘najsporednija stvar’ na svijetu, nego da je on i stjecište i simbol svega onoga što čini jednu modernu demokratsku državu. Takođe, moramo znati da su sve demokratske promjene u društvu u novijoj istoiriji, na određeni način, uvijek otpočinjali navijači. Zbog toga dajem punu podršku svim navijačima u borbi za naš NK “Čelik”.

PROMO

RAMOISAK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE