Portal 072info

Ramo Isak o obdaništima

PROMO – IZBORI 2016 – U realizaciji projekata za bolji život u Zenici, kandidat za gradonačelnika mr. Ramo Isak sa svojim stručnim timom vodi brigu o svim stanovnicima našeg grada, uključujući i njegovu najosjetljiviju i najvažniju kategoriju – našu djecu. Djeca nisu samo naša budućnost, ona su i naša sadašnjost i mi im moramo osigurati najbolje i najsavremenije uslove odrastanja. U globalno doba kada su roditelji opterećeni dinamičnom svakodnevnicom vlastitih poslovnih projekata i pukog preživljavanja, djeca su najčešće prepuštena brizi drugih ili ulici.

Naša obdaništa predstavljaju najoptimalnije organizacione forme neophodne za zdravo i humano predškolsko odrastanje naše djece. Zbog toga mr. Ramo Isak planira da se izvrši strateški pristup prilagođavanju i opremanju zeničkih obdaništa, kako bi se djeci u njima osiguralo odrastanje po najvišim standardima. Najveća vrijednost je učiti djecu da u okruženju pozitivne energije od malih nogu budu dobra i solidarna i da pomažu drugima.

Poseban projekt namijenjen je ozelenjavanju površina, renoviranju igrališta i opremanju spravama za igru i razvoj djece, što će uticati na stvaranje uslova njihovog aktivnog boravka u obdaništu. Osnovni cilj je da se na taj način djeci razvijaju motoričke sposobnosti i stvaraju pretpostavke njihovog budućeg bavljenja sportom, te da što više vremena provode u zdravoj i čitsoj vanjskoj sredini. Na ovaj način, realizacijom ovog društveno odgovornog projekta u zajednici, pruža se dodatna podrška za pravilno i srećno odrastanje naše djece.

velikiizbori

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box