Ramza Karajčić ispričala kako je ubila majku: Otimale smo se oko sjekire

Screenshot 1 76
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U Okružnom sudu Bijeljina nastavljeno je suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika, a koju optužnica tereti za svirepo ubistvo majke Namke Hokić (83), koje se dogodilo 25. avgusta 2020. godine u porodičnoj kući u Kozluku.

Prala i ribala

Na osmom nastavku glavnog pretresa, u svojstvu svjedoka, saslušana je optužena Ramza Karajčić.

Na pitanje branioca optužene, advokata Dušana Marjanovića gdje je živjela nakon prve izdržane zatvorske kazne, optužena Karajčić je plačnim glasom izjavila da je živjela u kući s majkom, da se nisu dobro slagale te da ju je majka često napadala, maltretirala i ponižavala.

ČITAJ JOŠ:  Vinka sud kaznio sa 500 maraka zbog posjedovanja dva grama marihuane: Tvrdi da je kazni kumovao zapisnik koji nije istinit

– Govorila mi je da sam njena sluškinja i izbjeglica. Psovala me, vrijeđala. Sklanjala sam joj se s očiju, sakupljala sam drva po čitav dan, prala, ribala, služila je. Ona je nosila štap. Znala me istjerati iz kuće, zamahnuti i udariti štapom po glavi. Često sam se zatvarala u sobu i plakala – ispričala je Karajčić.

Branilac ju je upitao sjeća li se tog kobnog dana, a optužena je odgovorila da je majka i tog jutra vikala na nju i govorila joj da ide iz njene kuće.

– Tog jutra ona je otišla negdje, a kada se vratila, opet me napala, govoreći mi da izađem iz kuće, da tu više neću živjeti. Uzela je sjekiru, koja je bila iza vrata moje sobe, a ja sam skočila s poda, gdje sam sjedila. Otimale smo se oko sjekire i od tog trenutka više se ničega ne sjećam – ispričala je optužena Ramza Karajčić.

ČITAJ JOŠ:  Policija uhapsila vatrogasca: Kod sebe imao kokain, pa pijan bježao

Na pitanje tužiteljice Sanje Bošković koliko je njena majka tada imala godina, ona nije znala odgovoriti, rekavši da ne zna ni čitati ni pisati.

Suđenje se nastavlja 5. oktobra, kada će svoj nalaz iznijeti vještak neuropsihijatar Ratko Kovačević.

Plašile se napada

Sutkinja Milena Zorić upitala je optuženu zašto je u sobi držala sjekiru, a ona je rekla da su i ona i majka držale sjekire u prostorijama, jer su se plašile da ih neko može napasti.

ČITAJ JOŠ:  TUGA U BIH: Objavljen datum i mjesto dženaze porodice Temimović

– Pitala sam se često zašto me majka tako mrzi. Plakala sam i šutjela. Kad se to desilo, otišla sam u policiju i rekla da sam se pobila s majkom. Kad su mi rekli da je ubijena, počela sam plakati – izjavila je Karajčić.

GODISNJICA
MARKETING