Raspisana potjernica za blagajnikom Islamske zajednice u Brisabenu zbog finansijskog kriminala

Screenshot 3 9
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Blagajnik Islamske zajednice u australskom Brisbaneu Sifet Omerović suočava se s optužbama za finansijski kriminal te je za njim raspisana potjernica. Ovo je za portal Klix.ba potvrđeno iz izvora bliskih bosanskoj zajednici u Australiji, a navodi se kako je optužnica sastavljena od šest tačaka.

Danas je objavljeno da je ostavku podnio i sekretar IZ Sydney Semir Korijenić, desna ruka Muftije Bekrića koji je ranije uhapšen.

U petak u Sydneyju je uhapšen muftija Islamske zajednice BiH u Australiji Jasmin ef. Bekrić. On se sumnjiči da je zloupotrijebio blizu 100.000 dolara koje su bile namijenjene za dobrotvorne svrhe.

Nakon toga su iz IZ-a kazali kako su prihvatili pismenu ostavku ef. Bekrića na mjestu imama u Smithdield džamiji te da su istog suspendovali sa pozicije imama sve do okončanja sudskog procesa.

“Izvršni odbor IZ BiH u Australiji je spreman pružiti punu podršku državnim organima u istraživanju ovog procesa”, rekli su oni.

GODISNJICA
MARKETING