RAT KOMŠIJA U ZGRADI ZBOG ZALIJEVANJA CVIJEĆA: Kofu od 15 litara istresao po terasi

stan
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na društvenim mrežama nerijetko se vode i raspravu između komšija.

Naime, ovog puta se na Twitteru pojavio tvit jednog Beograđanina koji se svojim pratiocima požalio na komšinicu koja zalijeva cvijeće na terasi, a sve sa njene terase pada na njegovu.

– Komšinica sa trećeg sprata iznad mene kofom od 15 litara polijeva cvijeće koje visi sa terase i sva ta voda, zemlja, lišće i ostalo smeće pada na moju terasu. E, sad pošto ona nema mjeru to su Nijagarini vodopadi kad polijeva. Žalio sam se njoj više puta i kućnom savjetu i niko ništa – naveo je.

U komentarima ispod tvita autor je objasnio da je pokušao da mirnim putem riješiti situaciju sa komšinicom, ali da nije uspio.

– I evo je komšinica ponovo polijeva danas (prvi put polijevala malo prije 7 jutros). Ja bijesan pravo kod nje, rekoh: “Dobar dan, komšinice, kad misliš da prestaneš da polijevaš, rijeke vode direktno na našu terasu padaju jer nemaš mjeru. Ili koristi manje vode ili unesi cvijeće na terasu – napisao je on i dodao:

– Tek će ona: “Pa meni će onda da se plavi”. Pa, to je poenta da shvatiš sa koliko vode polijevaš cvijeće. A ona meni na to: “A što ti mene ne prijaviš komunalnoj”. Ja rekoh da sam došao kao čovjek da se dogovorimo. Pritom jedina u cijeloj zgradi ima cvijeće van terase. Sve što prelije, a prelijeva svaki put pada na našu terasu i prska po vešu i svemu – piše u komentaru, a u ostalim komentarima je dodatno objasnio situaciju i dobijao savjete tviteraša šta bi mogao da radi.

– Ona svaki dan po dva puta dnevno polijeva sa 100 litara vode deset saksija. Je li mora toliko, a ona mi kaže: “Pa vidiš kolika je vrućina”.

– Uzmi tu vodu i razlij ispred njenog stana ne čekaj karmu – navodi se u jednom od komentara:

– Dao sam joj rok da se sabere, ako ne uradi tako kako smo se dogovorili onda Komunalna policija.

– Apsolutno ne treba ovoliko vode. Uostalom ne mora iz kofe da zalijeva, aman, nek uzme bokal ili flašu – napisala je jedna Beograđanka, a druga dodala:

– Treba joj objasniti da ispira hranjive sastojke iz zemlje.