Razlog manje za brigu: Evo šta od osnovnih namirnica u skorije vrijeme neće poskupjeti

trgovina n1
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Prije više od dva mjeseca svi proizvodi sarajevske prehrambene kompanije Klas poskupjeli su izuzev tri vrste hljeba, polubijelog, narodnog i penzionerskog.

U međuvremenu cijene sirovina, prije svega pšenice, divljaju na svjetskom nivou. Među građanima su se pojavile spekulacije da će doći do novog poskupljenja hljeba, brašna, peciva i ostalih proizvoda Klasa, te da će ovaj put veće cijene dobiti i spomenute tri vrste hljeba čiji su kupci prije svih ljudi iz najosjetljivijih socijalnih kategorija, penzioneri, nezaposleni…

Na svu sreću, iz Klasa imaju dobre vijesti za građane Kantona Sarajevo koji se, kao i ostali stanovnici Bosne i Hercegovine, bukvalno iz dana u dana susreću s poskupljenjima osnovnih namirnica.

– U skorije vrijeme nema razloga za brigu u vezi s porastom cijena. Podsjećamo da cijene osnovnih vrsta Klas hljeba, polubijeli, narodni i penzioner nisu povećane. Bez obzira na veliki rast cijene pšenice, cijene ovih hljebova smo zadržali na istom nivou i planiramo da tako i ostane – saopćili su Faktoru u Klasu.