Razmatra se smanjivanje cijena roaminga između zemalja Zapadnog Balkana i EU

telefon mobitel aplikacije linkgroup
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelyi razgovarao je s predstavnicima telekom operatera iz regije o smanjivanje cijena roaminga između zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije.

Od ranije je poznato da Evropska unija planira na predstojećem samitu lidera EU i zapadnog Balkana pokrenuti tzv. “mapu puta” kojom bi se odredili uvjeti i ciljevi smanjivanja cijena roaminga između EU i Zapadnog Balkana.

“Imao sam dobre razgovore s telekom operaterima iz regije kako da napredujemo u smanjenju cijena rominga kako unutar Zapadnog Balkana tako i regije s EU. Spremni smo podržiti investicije kako bi ovo postalo stvarnost”, napisao je Varhelyi na Twitteru.

ČITAJ JOŠ:  Švedska: Dobrovoljno protiv drugog vala korone

U okviru debate o Ekonomsko investicijskom planu za regiju na samitu EU – Zapadni Balkana, planirano je da jedna od tema bude i stvaranje uvjeta za postepeno smanjivanje cijene rominga između zemalja zapadnog Balkana i EU.

GODISNJICA
MARKETING