REAKCIJE: Apsolutna podrška Kasumoviću za novi mandat gradonačelnika

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je 072info objavio tekst o kandidatima za gradonačelnika Zenice na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine, brojne su reakcije javnosti. Svjedoči tome i ogromna čitanost teksta, preko 1.200 podjela, ali i mnoštvo komentara na našoj Facebook stranici.

I dok se naš portal jedini usudio objaviti da nekada najjače stranke danas nemaju kandidata, odnosno da niko ne želi prihvatiti poraz prije nego i krene u kampanju, s obzirom na protukandidata – aktuelnog gradonačelnika, koji uživa ogromnu podršku građana, reakcije na ovu objavu samo su potvrda svega napisanoga.

Pravi, imenom, prezimenom i fotografijom profili na društvenoj mreži Facebook, nikakve lažne stranačke Facebook stranice i botovi, izrazili su svesrdnu podršku kandidaturi Fuada Kasumovića, aktuelnog gradonačelnika. Činjenica, zabilježena je i podrška ostalim kandidatima, a koja je neuporediva i apsolutno zanemarljiva u poređenju sa onom koju je dobio Kasumović. Ipak, u odnosu na sve druge kandidate, a nakon ogromne podrške za Kasumovića, podrška je evidentna i za Ramu Isaka, kandidata A-SDA.

-Svi se mogu kandidovati, ali jedini koji zaslužuje svojim dijelima da bude gradonačelnik je Fuad Kasumović. Čovjek koji je u prethodnom vremenu dokazao da se može raditi drugačije i, što je najbitnije, pravednije i poštenije. Svi drugi prijavljeni kandidati su obični pijuni, cirkusanti i prodavači magle. Moja podrška sadašnjem, a 100% i budućem gradonačelniku Fuadu Kasumoviću – napisao je Alija Oruč.

ČITAJ JOŠ:  JP ViK d.o.o. Zenica: Rok za otpis zateznih kamata ističe 31. decembra 2021. godine

Apsolutnu podršku trenutnom gradonačelniku nastavili su, javno i glasno, u komentarima pružati i drugi Zeničani.

kasumovickomentari
Samo neki od komentara u kojima se pruža masovna podrška aktuelnom gradonačelniku

Da su Zeničani izabrali gradonačelnika i prije Lokalnih izbora u novembru, najbolje pokazuje samo dio navedenih komentara, a što je potvrda da građani nisu slijepi. Podsjetimo, protekle četiri godine, a za vrijeme mandata Kasumovića, u gradu su realizirani brojni kapitalni, historijski, projekti, pa ovakva podrška onda i ne čudi.

Nisu Zeničani zaboravili ni koliko je projekata trebalo, međutim, zahvaljujući većini u Gradskom vijeću, do njihove realizacije nikada nije došlo. Crveni kartoni u rukama većine, svjesno opstruirajući sve ono što je dobro za razvoj grada, pa i namjerno blokiranje budžeta kojeg su na kraju podržali, definitivno su građani prepoznali kao ličnim interesima jeftinih političara što će, izvjesno je, znati kazniti i u novembru.

ČITAJ JOŠ:  Rahmetli Mirsad Peco ima najviše glasova u Travniku

Također, Zeničanima je, očigledno, dosta politike koja je bila na sceni više od 20 godina, a koja se temelji na ličnim interesima, dok grad i građani stoje u mjestu. Da apsurd bude veći, dok su stranke većine u GV Zenica protekle četiri godine blokirale svaki važan projekt za razvoj Zenice, danas uveliko pripremaju kandidate za gradonačelnika, Gradsko vijeće, bez imalo ustručavanja, smatrajući birače naivnim i kratkoga pamćenja, te da nisu svjesni da je glas za kandidate većine – glas za crvene kartone i blokadu razvoja Zenice.

3C6A6015 C97B 4448 AE83 7645FCE01AF7
Glas za kandidate većine – glas za crvene kartone i blokadu Zenice

Inače, a kako smo već objavili, na predstojećim Lokalnim izborima 2020. godine za gradonačelnika Zenice na poiltički megdan Kasumoviću izaći će Boris Britvar, kao nezavisan kandidat, Dženan Skelić, kao kandidat Stranke penzionera, Ramo Isak, u ime A-SDA, dok se u SDA-u još iscrpljuje ionako prazan politički meni kandidata koji će, očito je, biti žrtveno jagnje jer su šanse za povratak gradonačelničke funkcije gotovo minimalne.

ČITAJ JOŠ:  CIK objavio nove rezultate: Ko sada vodi u Novom Gradu, Ilijašu, Srebrenici...
D0693640 283E 409F BD9B 499C4CCFA300
Kandidati za gradonačelnika Zenice

Kako saznajemo, ideja je bila da SDA podrži kandidata A-SDA, a sve kako ne bi ponudili svog kandidata i tako doživjeli još jedan poraz u Zenici. Kada je to odbila centrala stranke, kao jedini mogući kandidat, barem za sada, pominje se Nezir Pivić, predsjednik GO SDA Zenica, iako i on, navodno, pokušava pronaći nekog drugog.

Inače, kandidata za gradonačelnika Zenice Naša stranka predstaviti će u ponedjeljak.

Bilo kako bilo, želje stranaka i političkih kandidata su jedno, međutim, mogućnosti i realnost su nešto drugo. Ako je suditi po reakcijama javnosti, očigledno je kako pojedini mogu već sada odustati od kandidature za gradonačelnika i planirana sredstva u predizbornu, investirati u neke druge projekte u kojima i imaju neke šanse.

Ipak, valja sačekati novembar, ali i upitne izbore čiju realizaciju, pod izgovorom budžeta, opstruiraju SDA, HDZ i SNSD, očigledno svjesni poraza koji ih očekuje, a koji će biti najbolja potvrda razmišljanja i trenutne neupitne podrške građana Zenice aktuelnom gradonačelniku.

GODISNJICA
MARKETING