Rekla sam mami, ako ostanem nepokretna, neka me ubiju (FOTO)

Podijelite vijest

Adelisa Musić, mlada frizerka koju je bivši momak Semir Hodžić 19. marta prošle godine u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija pokušao ubiti zadavši joj 20 uboda nožem, u potresnoj ispovijesti za “Avaz” opisala je najgore trenutke svog života. 

Svoju emotivnu priču započela je riječima da nikada nije mogla ni naslutiti da bi joj se nešto takvo moglo desiti.

 Tri opcije

– Kada me je Semir zgrabio za ruku ispred frizerskog salona gdje radim i ubacio u auto, znala sam da će se sve loše završiti. Noge su mi se odsjekle. Počela sam plakati jer sam se užasno prepala. Htjela sam pozvati brata u pomoć, ali mi je oteo telefon, što me je dodatno uplašilo. U trenutku kada je izvadio nož, bila sam izbezumljena. Nisam mogla vjerovati šta vidim s obzirom na to da Semira poznajem odranije. Činjenica da bi mi mogao nauditi činila mi se nemogućom. No, shvatila sam da je situacija ozbiljna i da moram nešto učiniti. Bila sam spremna na sve. Pristala sam na udaju samo da spasim život. Ma u tom momentu pristala bih na sve samo da izvučem živu glavu – započela je svoju priču Adelisa.

Dalje je rekla da joj je Semir u autu poručio: “Ako ne budeš moja na ovom, bit ćeš na onom svijetu.”

SAR3

– Dao mi je tri opcije: da se udam za njega, da me siluje ili ubije. Nikome ne mogu opisati kako sam se osjećala tada. Poručio mi je da jedan ubod nožem sve rješava. Prelazio mi je nožem po tijelu i rekao “skidaj se”, ali me nije napastovao. Nije me puštao nigdje. Kazao mi je, ako budem morala obaviti nuždu, da to učinim u autu. Prvo me je ubo u koljeno, nakon čega sam se sklupčala, potom me je udario drškom noža u glavu te šakom. Pokušala sam ostati sabrana. Rekla sam mu da ćemo svima reći da smo bili na izletu i da sam pala. Šta sam drugo mogla reći?! Morala sam nešto izmisliti – ispričala je Adelisa.

Semir je izašao iz auta i pozvao Aliju, Adelisinog brata, da bi mu javio da mu se sestra udala.

– Bojala sam se bratove reakcije, ali sam se na moment ipak smirila. Mislila sam da će sve biti uredu. On je, tresući se, ušao u auto. Poslije ga je nazvala sestra i pitala gdje smo. Rekla mu je: “Semire, Adelisin brat će nas sve pobiti.” Tada je prešao na zadnje sjedište i počeo me bosti. Govorila sam “nemoj, nemoj”, na šta mi je on samo rekao: “Ma šta nemoj!” Prvih pet ili šest uboda sam osjetila. Poslije mi je postalo hladno i vid mi se zamutio. Iduće udarce nožem nisam osjetila, kao da mi je tijelo bilo utrnulo. Jednostavno me je ubadao i ubadao. Mislila sam da neće nikada prestati – kazala je Adelisa.

Posljednja želja

Na naše pitanje šta joj je prolazilo kroz glavu u momentu dok ju je Semir ubadao nožem, Adelisa je plačući odgovorila:

– Tad sam se i predala. Mislila sam da je to kraj. Sve su mi se slike života vratile. Pomislila sam na brata. Ako mi je suđeno da iskrvarim u ovom autu, htjela sam još samo jednom da ga vidim i zagrlim pa onda neka umrem. Međutim, Semir me je prestao ubadati te počeo sebe bosti. Nakon toga je izašao iz auta i začula sam treskanje kamenja. Je li sakrio nož ili brisao krv, ne znam. Nisam imala snage da se pomjerim. Bila sam nemoćna. Kada se vratio u auto, rekao mi je: “Kakva god da budeš nakon ovoga, oženit ću se tobom, a, ako ikome kažeš za ovo, ubit ću te!”

SAR2

Ljekari koji su Adelisu operirali rekli su joj da je medicinsko čudo s obzirom na povrede koje je zadobila, a naročito na činjenicu da se nož zaustavio tačno kod pršljena koji pokreće tijelo.

– Da sam ostala nepokretna, ne bih više htjela živjeti. Ambiciozna sam djevojka, energična i gotovo uvijek nasmijana. Jednostavno ne bih mogla podnijeti život u kolicima. Rekla sam mami da neću da živim ako ostanem invalid i da želim da me ubiju – kazala je Adelisa.

Stravična dešavanja nisu umanjila ljepotu mlade frizerke kojoj su nakon pakla koji je preživjela na tijelu ostali trajni ožiljci. Suđenje Semiru Hodžiću, koji je iz ljubomore na tako brutalan način nasrnuo na bivšu djevojku, u završnoj je fazi. Hodžić je u pritvoru, a nastavak suđenja je zakazan za 4. juni, kada će Tužilaštvo precizirati optužnicu. Nakon toga je 25. juna predviđeno iznošenje završnih riječi.

SAR1
Boravila na Psihijatriji

Na kraju je Adelisa ispričala da je oporavak bio težak i dug te da i danas osjeća posljedice.

– Kada pomislim da sam 20 puta ubodena nožem od glave do pete te na sve operacije koje sam imala, pitam se kako sam živa uopće. Boravila sam i na Psihijatriji mjesec. Sada povremeno imam bolove, ali, ipak, pokušavam živjeti normalno. Ne znam zbog čega sam kažnjena na ovakav način. Samoj sebi često postavim to pitanje, ali jedno znam sigurno – 19. mart 2013. godine pamtit ću dok sam živa – kazala nam je Adelisa.

avaz.ba