Rekonstrukcija stravičnog zločina| Smrt Denisa: Mrtvog sina gurala je u kolicima po gradu

Rekonstrukcija stravičnog zločina| Smrt Denisa: Mrtvog sina gurala je u kolicima po gradu

Okrutno ubistvo 3-godišnjeg mališana Denisa zgrozilo je Pulu, Istru, cijelu Hrvatsku i BiH odakle je dječak. Njegov krhki vrat ruke pomahnitale majke Chiare stiskale su sve dok nije klonuo. Nejakom dječačiću srce je stalo, dah se zaustavio a pogled mu u majčine oči zauvijek je ostao zaleđen. Bešćutna majka iz pakla ubrzo je već smišljala plan kako prikriti zločin.

Nekoliko sati nakon što je golim rukama doslovce zadavila sina, nešto iza ponoći, Puljanka Chiara Pašić (32) je ušetala u zgradu pulske policije te potpuno staloženo i mirno, kao da je izgubila novčanik s osobnom i nešto kovanica, prijavila nestanak trogodišnjeg sina Denisa. Policajci u prvi mah ni slutili nisu da ispred sebe imaju majku monstruma, majku ubojicu, majku koja im bezočno laže i prijavljuje nestanak sina samo da bi prikrila nezamisliv zločin, piše Express.hr.

denis

Gotovo cijela istarska policija je dignuta na noge u potrazi za “nestalim“ dječakom. Dok je trajala bjesomučna potraga za njim, on je već bio mrtav. Znala je to samo njegova bešćutna majka i njenih dvoje prijatelja. Bio je utorak, 23. maja. Veseli i uvijek zaigrani mališan Denis koji je tek nedavno napunio tri godine to jutro se probudio posljednji put. Nešto iza podneva susjedi su ga zadnji put vidjeli zaigranog ispred zgrade nedaleko od željezničkog kolodvora, gdje je živio s majkom.

Puno puta ranije susjedi su čuli njegov plač. Svi su znali sve, a svi su šutjeli. Dobrosusjedska šutnja i nemar za Denisa su bili kobni. Sa svojim igračkama u ruci on živ na ulicu i park više kročio nije. To poslijepodne dječakova majka Chiara sa svojom maloljetnom prijateljicom M. V., bjegunicom iz pulskog Doma, uz alkohol i koješta još, skovala je pakleni plan, ubiti rođenog sina. Zadaviti ga. Smetao joj je za raskalašene užitke u drogama i prostituciji.

Te večeri, u smiraj dana, pomahnitali majčin um zauvijek je prekinuo nedosanjani dječji san, da živi i zaigrano raste u sigurnosti majčina naručja. Pod okriljem noći Chiara, majka monstrum, i maloljetna joj prijateljica krenule su s dječjim kolicima u posljednju Denisovu šetnju, šetnju smrti. Dječak je zapravo bio mrtav posjednut u dječja kolica, da ne izaziva sumnju kod slučajnih prolaznika.

Foto: M. Dedić

Krajnji cilj morbidne “šetnje“ s mrtvim dječakom u kolicima bio je baciti ga u more i kasnije sve prikazati kao nesretan slučaj utapanja dječaka koji je nestao. Jednostavno, bacile su ga na kameniti plićak, a dječja kolica zaturile unutar šipražja odavno zapuštene vojarne Katarina. Želeći prikriti stravičan zločin, majka ubrzo nakon ubistva pulskoj policiji prijavljuje nestanak svojeg 3-godišnjeg sina Denisa.

Policija ne miruje, odmah organizira opsežnu potragu za dječakom. Raspisuje  tjeralicu za dječakom diljem Hrvatske. Majka je policiji detaljno opisivala vrijeme prije nego što joj je sin “nestao“ , kako je bio obučen te što je imao na nogama. “Ima svijetlu boju kose. Bio je obučen u plavu majicu kratkih bijelih rukava s motivima dječjih autića. Nosio je donji dio plave trenirke a na nogama je imao plave cipelice”, pričala je majka Chiara policajcima kako najlakše i po kojim detaljima da joj prepoznaju sina. Tog utorka nešto iza 18 sati odvela ga je, kazivala je Chiara staloženim policajcima, u park da se igra s djecom, gdje ga je i ostavila. Kroz prozor stana koji gleda na park u Akvilejskom prilazu u Puli, gdje žive, promatrala je njegovu igru. Sat kasnije, pričala je majka, sina više nije vidjela kroz prozor pa je otišla u park potražiti ga. Međutim, iskusnim istražiteljima nije promakla činjenica iz njene “šuplje“ priče da je majka nestanak dječaka prijavila gotovo šest sati kasnije.

Pravdala je to time da ga je bjesomučno sama tražila po cijelom gradu. Kroz noć telefonom je budila začuđene susjede pitajući ih da li su joj vidjeli sina iako je znala da ga je zadavila i doslovce bacila u more. Šokira saznanje iz istrage da je dječak još u vrijeme dok je majka poprilično staloženo policiji opisivala nestanak 3-godišnjeg sina zapravo već nekoliko sati bio mrtav. Konstatirao je to još za policijskog očevida i preliminarnog pregleda tijela mrtvog dječaka iskusni patolog pulske Opće bolnice Ilija Kučinar.

Šokantan obrat i za istražitelje uslijedio je u srijedu oko 9 sati ujutro kad se majka nekako slomila pa je policajce odvela do obale u bivšoj vojarni Katarina, na prilazu Puli, gdje je u morskom plićaku ležalo beživotno tijelo mrtvog joj sina. Na mjestu pronalaska mrtvog dječaka obavljen je policijski očevid kojem su nazočili zamjenik županijske državne odvjetnice Eddy Putigna te patolog i sudski vještak iz pulske Opće bolnice dr. Ilija Kučinar.

Po dovršenom očevidu odmah se znalo da se radi o nasilnoj smrti pa je tijelo nesretnog dječaka prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi naložene obdukcije i tačnog utvrđivanja uzroka smrti. Na mrtvom tijelu dječaka, kazivali su naši izvori, odmah su bile vidljive ozljede i tragovi davljenja te ugušenja, što je kasnije obdukcijom i potvrđeno. Odmah je krenula istraga i potraga za dječakovim ubicom.

Foto: M. Dedić

Među prvim osumnjičenicima za ubistvo našla se Chiara Pašić, dječakova majka. Osnova za to bila je njena neuvjerljiva priča o nestanku dječaka i kasnije saznanje gdje se nalazi njegovo mrtvo tijelo. Osim dječakove majke u srijedu nešto iza podneva pulska policija je uhitila i njenu pomagačicu 14-godišnju M.V. odbjeglu štićenicu pulskog Doma za odgoj djece i mladeži, te majčinog ljubavnika Adema Budima (29) iz okolice Pule, koji je znao za počinjeno ubojstvo i o njemu šutio.

Tokom istrage policija je pomno pretražila stanove uhapšenih. S posebnom pozornošću pretražen je stan u kojem je dječak ubijen. Dječja odjeća i igračke poprilično neurednog stana samo su nijemo svjedočile da je tu do jučer živio ubijeni mališan. Policija sumnjiči 32-godišnjakinju i maloljetnicu da su se dogovorile kako će usmrtiti trogodišnje dijete, što su i učinile 23. maja u večernjim satima, u stanu u ulici Akvilejski prilaz u Puli.

Nakon što su usmrtile dijete, prenijele su ga u uvalu Mandrač, a potom je 32-godišnjakinja, u namjeri otežavanja daljnjeg policijskog postupanja, 24. maja oko 00.30 sati, pristupila u policijsku postaju i lažno prijavila nestanak djeteta. Za sudjelovanje u počinjenju kaznenog djela tereti se i 29-godišnjak, kojeg se sumnjiči da je znao da su 32-godišnjakinja i maloljetnica usmrtile dijete, no to nije prijavio, već je zajedno s njima dogovarao način prikrivanja kaznenog djela, odnosno odlazak na policiju i prijavljivanje nestanka djeteta.

Autor: Express.hr

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE