Relja Popović ispričao šokantne detalje ranjavanja

relja

Relja Popović trenutno živi prilično mirnim i porodičnim životom. Kao pjevač, on niže uspjehe i uživa u ogromnoj popularnosti. Međutim, malo ko zna da je sa 19 godina bio upucan u stomak, te da je za dlaku izbjegao smrt.

Nesreća zeta Vesne Zmijanac, koja se i danas prepričava po prestolničkim ulicama, mogla ga je koštati života, a ostavila je vječni trag na njegov život. 

Upucao ga lokalni alkoholičar

Prethodnih nedjelja došao je u žižu javnosti zbog njegovog angažovanja na seriji ,”Besa”, u kojoj je dobio primamljivu ulogu, a djevojke su prosto jedva čekale da ga vide na malim ekranima. Međutim, poznato je da je Relja vjeran svojoj voljenoj nevječanoj supruzi Nikoliji Jovanović, sa kojom ima dvije ćerke.

Naime, Relja Popović upucan je sa 19. godina u stomak, a tada su mu se doktori borili za život. Srećom, nakon pucnjave doktori su uspjeli da se Relji izbore za život, te je on ostao živ, a počinilac je bio jedan lokalni alkoholičar, pa je iz pištolja pokušao da usmrti Popovića.

– Tog 22. maja 2008. godine bio sam u kafiću sa drugom i dvije drugarice. Za stolom pored nas sjedio je neki čovjek koji je imao četrdesetak godina. Bio je vidno pijan. Sve vrijeme je dobacivao mojim drugaricama, tražio je od njih da mu igraju na stolu, na šta sam ja odreagovao – ispričao je jednom prilikom i dodao:

– U verbalnoj raspravi u kojoj sam branio svoje drugarice konobarica nam je rekla da izađemo iz lokala jer mora da zatvori. Krenuli smo napolje i on je u tom trenutku izvadio pištolj i naslonio mi ga na glavu. Ne znam ni sam kako sam uspio da spustim oružje i samo se sjećam stravičnog bola u predjelu stomaka. Tada mi je slamka spasa bila što kao nisam vidio krv. Polivali su me vodom dok nije došla hitna pomoć, a onda sam prevežen u Urgentni centar – rekao je Relja. 

Deset dana proveo u šok-sobi

Nakon toga je ispričao šta se desilo u vozilu hitne pomoći. 

– U vozilu hitne su bili muškarac i žena, pitao sam muškarca onako krvav “Doktore, da li ću ja biti dobro” a on mi je onako hladno odgovorio “Nisam ja doktor” – ispričao je Relja, navodeći da mu je u tim trenucima trebalo samo da mu neko kaže da će biti dobro.

– Deset dana bio sam u šok-sobi sa dvadesetčetvorosatnim nadzorom medicinskog osoblja. Morali su da me operišu jer je metak povrijedio vitalne organe. Veliku zahvalnost dugujem profesoru Đukiću koji me je operisao i sve vrijeme vodio moj slučaj. Ni danas ne znam kako bih mu se odužio za sve što je učinio za mene – zaključio je Popović.

Kako je nedavno ispričao u jednom intervjuu, zbog ovog nemilog događaja nije upisao glumu 2008. godine na FDU. On je prošao u uži krug, ali su se, po njegovom mišeljnju, mnogi bojali da neće biti fizički spreman za takav korak, te ipak nije bio primljen. Tek kasnije, privatno je završio glumu ali, navodi se, i danas žali što se više nije bavio glumom.