Restoran u Srbiji onog ko se vakcinisao časti mesom s roštilja

rostilj meso 02 576x396 1

Vakcinišite se protiv covida-19 i zauzvrat će vam biti poslužena porcija vola s ražnja ili gulaša od divljači u srbijanskom Kragujevcu, prenosi Hina.

Vlasnik restorana Stavro Rašković ponudio je popularno lokalno jelo u utorak kao svoj način promocije vakcinisanja i zalaganja za puno otvaranje restorana, kafića i barova u zemlji, koji mogu posluživati goste samo na terasama.

“Karantini u 2020. i restrikcijske mjere ove godine dovele su restoran Biblioteka kod Milutina do ruba opstanka”, rekao je Rašković, dok su deseci ljudi stajali u redu za vakcinisanje i tanjur mesa s roštilja.

“Naša trgovina i ugostiteljstvo snažno su pogođeni, a ako je cijepljenje izlaz, u tome slučaju želimo pridonijeti”, dodao je.

Lokalne zdravstvene vlasti pretvorile su restoran u centar za vakcinisanje Pfizerom i BioNTechom te kineskim Sinopharmom.

“Danas imamo cjepiva i s istoka i sa zapada na meniju, za svačiji ukus”, rekao je Rašković.

Srbija je u decembru prošle godine počela kampanju cijepljenja, omogućivši ljudima da izaberu cjepiva Pfizera/BioNTecha, AstraZenece/Oxforda, ruski Sputnik V i Sinopharm.

Bane Jajić, 63-godišnjak iz Kragujevca, pohvalio je Raškovićevu ideju dok je uživao u tanjuru govedine i pivu. “Jednog dana neko će reći da je čika Bane cijepljen ovdje”, rekao je.

Oko trećine od ukupno sedam miliona Srba primilo je barem jednu dozu cjepiva. Covid-19 je u Srbiji dosad usmrtio 6456 osoba, a zaraženo ih je 694.473.

Prethodni članakBolovi u nogama u mirovanju: Uzrok, simptomi i kada se morate javiti doktoru?
Sljedeći članakMusa: Proljeće je, ide se na skraćivanje policijskog sata