Riskiranje života za dobrom fotografijom fotografa rodom iz Zenice (FOTO/VIDEO)

Podijelite vijest

Fotograf rodom iz Zenice je rizikovao život zajedno sa asistentima i mladencima da bi napravio dobru fotografiju. 

Mladenci su izrazili želju da naprave fotografije na vodopadu na što sam odmah pristao jer volim putovanja, planinarenje, avanture i druge stvari koje nisu standardne.

Ovo nam je to prvi put da idemo na vodopad Skakavac. Do određenog dijela ima asfaltirana cesta, međutim na jednom dijelu prestaje asfalt i počinje makadam ali ne standardni “nasuti” već od velikog kamenja i oštrih stijena.

Išli smo do kraja ceste, parkirali auta i zaputili se pješke do vodopada. Od mjesta parkiranja do vodopada imaju dva puta, jedan je 3500m a drugi je 950m pješačenja. Izabrali smo kraći put pošto smo stigli u “knap” sa vremenom jer trebamo ići do vodopada i vratit se na još jednu lokaciju koju smo usput vidjeli. Također smo skratili put jer je bilo dosta opreme sa nama ali i odjeća od mladenaca. 

Na samom početku smo vidjeli ogradu na kojoj piše da je staza zatvorena zbog obrušavanja stijena i uništene staze u kompletu. 

Pošto su svi mlađi i vitalniji odlučili smo nastaviti, preskočiti ogradicu i krenuti do vodopada.

Do vodopada nas je dočekala obrušena staza, blokirana od stijena, uništeni rukohvati od ograda i mnogo drugih stvari.

Obilaženje stijena i kretanje sporednim stazama se odvijalo na strmici gdje jedan pokret može koštati života jer je kiša padala dan prije i to jutro kada smo dolazili. 

Na kraju se sve isplatilo a fotografije i video možete pogledati u nastavku:

VIDEO reel: https://www.instagram.com/p/ChO6HCYjXea/

Fotografie: https://photos.app.goo.gl/MVCmb9rdDaDnc1fv8