RK ČELIK Danas u Zenici gostuje RK Slavija

Podijelite vijest

Rukometaši Čelika danas će u dvorani Bilmišće prvi put u svojoj 66 godina dugoj istoriji dočekati dobru ekipu RK Slavije iz Istočnog Sarajeva, jednu od vodećih ekipa Prve lige Republike Srpske.

RK Čelik nastupa u svom najboljem sastavu predvođeni Aldinom Begagićem i Edvinom Begovićem, te mladim igračima Enesom Skopljakom, Markom Pandžićem, Hamzom Hadžićem, Enesom Sirčom i drugim mladim igračima koji čine oksnicu Čelikovog tima.

  • Pozivamo naše navijače i ljubitelje rukometa da danas u 18.00 sati dođu u dvoranu Bilmišće i gledaju i bodre jedan novi Čelik. Ulaz je besplatan!  – poručuju iz Uprave ovog zeničkog premijerligaša.
ČITAJ JOŠ:  Evo kako je glasala Zenica za člana Predsjedništva BiH 

Težak raspored na startu PL

Na žrebanju u Rukometnom savezu BiH izvučeni su parovi za naredno prvenstvo Premijer lige  BiH. Liga broji 14 timova, a prvenstvo počinje 9. septembra.

  • Prvu utakmicu Čelik igra u Cazinu 10. septembra sa RK Krajinom. Već u drugom kolu 17. septembra je derbi kola u kome Čelik u Zenici dočekuje ekipu RK Vogošće, a u trećem kolu Čelik 23. septembra gostuje kod RK Borca u Banja Luci. RK Maglaj gostuje u Zenici u četvrom kolu 1. oktobra, a 8. oktobra Čelik u Mostaru igra protiv HRK Zrinjskog. Sve u svemu, žargosni rečeno – za Čelik vrlo težak raspored u kome nam žreb nije bio naklonjen  – kaže  Nedim Šehić, sekretar RK Čelika.
ČITAJ JOŠ:  Teška nesreća na M-17 kod Zenice

Raspoloženje među rukometašima RK Čelika je ipak dobro i oni kažu da će se u svakoj prvenstvenoj utakmici maksimalno boriti za svaki bod i u svakoj utakmici.

  • Imamo mlad i požrvovan tim i u svaku utakmicu ćemo ući žestoko sa motivima da idemo na pobjedu! Svaka čast svima u Premijer ligi, ali garantujem da se niko protiv Čelika neće naigrati rukometa – poručuje donedavno  juniorski a sada potencijalni A reprezentativac Čelika, Enes Skopljak.
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

 


Podijelite vijest