Portal 072info

RK ČELIK Danas u Zenici gostuje RK Slavija

Rukometaši Čelika danas će u dvorani Bilmišće prvi put u svojoj 66 godina dugoj istoriji dočekati dobru ekipu RK Slavije iz Istočnog Sarajeva, jednu od vodećih ekipa Prve lige Republike Srpske.

RK Čelik nastupa u svom najboljem sastavu predvođeni Aldinom Begagićem i Edvinom Begovićem, te mladim igračima Enesom Skopljakom, Markom Pandžićem, Hamzom Hadžićem, Enesom Sirčom i drugim mladim igračima koji čine oksnicu Čelikovog tima.

  • Pozivamo naše navijače i ljubitelje rukometa da danas u 18.00 sati dođu u dvoranu Bilmišće i gledaju i bodre jedan novi Čelik. Ulaz je besplatan!  – poručuju iz Uprave ovog zeničkog premijerligaša.

Težak raspored na startu PL

Na žrebanju u Rukometnom savezu BiH izvučeni su parovi za naredno prvenstvo Premijer lige  BiH. Liga broji 14 timova, a prvenstvo počinje 9. septembra.

  • Prvu utakmicu Čelik igra u Cazinu 10. septembra sa RK Krajinom. Već u drugom kolu 17. septembra je derbi kola u kome Čelik u Zenici dočekuje ekipu RK Vogošće, a u trećem kolu Čelik 23. septembra gostuje kod RK Borca u Banja Luci. RK Maglaj gostuje u Zenici u četvrom kolu 1. oktobra, a 8. oktobra Čelik u Mostaru igra protiv HRK Zrinjskog. Sve u svemu, žargosni rečeno – za Čelik vrlo težak raspored u kome nam žreb nije bio naklonjen  – kaže  Nedim Šehić, sekretar RK Čelika.

Raspoloženje među rukometašima RK Čelika je ipak dobro i oni kažu da će se u svakoj prvenstvenoj utakmici maksimalno boriti za svaki bod i u svakoj utakmici.

  • Imamo mlad i požrvovan tim i u svaku utakmicu ćemo ući žestoko sa motivima da idemo na pobjedu! Svaka čast svima u Premijer ligi, ali garantujem da se niko protiv Čelika neće naigrati rukometa – poručuje donedavno  juniorski a sada potencijalni A reprezentativac Čelika, Enes Skopljak.
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”

 

Podijelite članak

Počitajte još

Zenički privrednici očekuju pomoć države: Vanredni uslovi, redovne obaveze

072info

Upriličen sastanak gradonačelnika Kasumovića i članova Kriznog štaba ZDK

072info

ArcelorMittal: Nastavit ćemo isporučivati toplotnu energiju za grad Zenicu nakon 15. aprila besplatno

072info