Portal 072info

RK ČELIK POČEO SA PRIPREMAMA: Juriš na prvo mjesto!

Pozdravnom riječju predsjednika Rukometnog kluba “Čelik” Paneta Škrbića i prozivkom čak 32 igrača ovog premiierligaša, te popodnevnim teningom u Gradskoj areni Zenica – započele su pripreme za novu prvestvenu sezonu.

– Naši ciljevi su poznati – ja ću ih ovdje samo ponoviti: mi želimo, hoćemo i možemo da osvojimo prvo mjesto u Premijer igi BiH! Mi želimo 65. godišnjicu Kluba u 2015. godini da obilježimo izlaskom kluba u Evropu, prvi put u svojoj istoriji – rekao je na početku sastanka sa rukometašima predsjednik Koluba Pane Škrbić.

– Četiri godine mi se nalazio u samom vrhu BiH rukometa. Prije toga bili smo rukomeni anonimusi, jaki ali u nižem rangu takmičenja. Podsjetiću Vas da smo prije četiri godine, kada smo bili prvaci Federalne rukometne lige – iste godine bili jesenji prvaci u Premijer ligi. I od tada traje naš stalni uspon i kontinuitet – kaže Škrbić i dodaje

– Ako je neki cilj za pravog sportistu prava sportska svetinja – to je onda cilj biti prvi. Mi imamo dobru ekipu, imamo volju, imamao znanje i htijenje da budmeo prvi, da budemo najbolji, da idemo u Evropu i SEHA Ligu.

POJAČANJA

– Sada imamo bolju ekipu nego u u prethodnom prvenstvu, imamo još 9 novih uglavnom mladih igrača željnih dokazivanja, tri povratnika u naš klub iz klubova nižeg ranga takmičenja, imamo među njima tri sjajna pojačanja u imenima Aldina Mehanović i Dine Zvekića i novog golmana, nakon što je pet godina mrežu Čelika branio Dragan Stračević – Jasmina Hadžihasića iz ,,Krivaje” i imamo sjajnu ekipu iz prehodnih prvenstva koja već dugo igra zajedno. Imamo slogu, zajedinštvo i jedinstvo ekipe i na terenu i van njega i ono što bi posebno poručio i tražim i svih posebno od novih igača – moraju se uklopiti u takav mentalitet i stil našeg rada: da svi igači dišu jednom dušom, da budu drugovi i na terenu i van njega i u dobru i u zlu – istakao je u obraćaju ekipi Pane Škrbić.

Za one koji ponekad dužebrižnički ukazuju na potrebu pravljenja vlastih igračka i pogona mladih talenata da kažem mi imamo četiri ekipe pionira, juniora i kadeta u zvaničnom takmičenju u kantonalnoj rukometnoj ligi, da imamo čak 7 igrača iz našeg juniorskog pogona koji su igrali u pretodnom prvenstvu za prvi tim, da našu školu rukometa odlično vodi prof. Seldo Rizvanović.

SAVČIĆ: JEDINA PRVA KONKURENCIJA NAM JE RK BOSNA

Novi šef stručnog štaba RK ,,,Čelika” Milanko Savčić, koji je raniie vodio ekipu RK ,,Goražda” i ,,Leotara” iz Trebinja u prvom obraćanju igračima i javnosti kaže:

– Imamo veliki broj dobrih ugrača na raspolaganju. Moj koncept je samo rad, rad i rad i iz tog rada treba da se “izrodi” 16 najboljih igrača između 32 kandidata za prvi tim. Konkrencija u Premijer ligi je velika, ali nam je jedina prava konkurencija ekipa RK ,,Bosne” iz Sarajeva – kaže Savčić.

– Uvjeren sam da možemo ostvariti cilj Uprave: prvo mjesto na tabeli Premijer lige i plasman u Evropu… – ističe Savčić.

Savčiću će u vođenju ekipe pomagati prvi pomoćnik prof. Seldin Rizvanović i magistar sporta Sanjin Terzić a u Stručnom štabu je i diplomirani fizioterapet sa Mediciskog fakulteta u Sarajevi – Dinko Grebenar.

UPRAVA KLUBA:

Do promjena u Klubu je došlo i u Upravi, tako das su novi potpredsjednici Kluba su Ahmet Cerić Mišo i Branko Dilber, a novi član proširenog sastava UO Nebojša Nikolić – predsjednik Opštinskog vijeća opštine Zenica, Novi direktor kluba Aldin Begagić, a sekretar Ferid Begagić. Generalni sekretar je i dalje Nehru Koluh.

Novi kapiten prvog tima je igrač koji je čitavu dosadašnju karijeru proveo u Čeliku – Mirza Derveničić, a zamjenik kapitena je Milan Duvnjak.

32 KANDIDATA ZA PRVI TIM

– Kao nikada do sada, kažu u ,,Čeliku”, imamo ogroman izbor kandadata za prvi tim – čak 32 igrača! Naravno da će trebati izvršiti izbor od davesdesetak igrača, tako da ćemo neke mlađe dati i na posudbu klubovima iz nižeg ranga takmičenja – kaže novi šef stručnog štaba Savčić.

Evo i imena igrača:

• GOLMANI: 1. Jasmin Hadžihasić, 2. Ajdin Tufekčić, 3. Jasmin Beganović i 4. Rino Maros;

• BEKOVSKA LINIJA: 1. Mirza Dervenčić, 2. Aldin Mehanović, Milan Ivančev, Dino Zvekić, Nermin Bašičć, Eduard Martić, Nermin Mujanović, Miralem Dudić, Muhamed Ajanović, Harun Alihodžić, Adnan Begagić, Adnan Bevrnja, Nezir Kadrić i Miran Čović = 13 bekova;

• DESNA KRILA: Davor Kadć, Edvin Begović, Suad Huskić, Haris Šarić i Ahmed Oruč = 5

• LIJEVA KRILA = Milan Duvnjak, Boško Jolović, Eldar Mehić, Ahmedin Ćosić, Almir Omerspahić i Kemal Pivić = 5

• PIVOTMENI = Aldin Begagić, Antonio Megert i Almir Rekanović = 3.

• UKUPNO 32 IGRAČA.

– Nikada u istroiji kuba nije hila žešća konkurencija za svako mjesto i sada je veliki posao na stručnom štabu da izvrši pravilne selekcije i da šansu daje najboljima. Jedan od razloga što nam je došlo toliko igrača je populrnost ,,Čelika” medju rukometašima – kažu u ,,Čeliku”.

Ekipa ,.Čelika” trenira dva puta devno u Gradskoj areni i Atletskom stadionu u Zenici.

– Pet igrača koji nisu prisustvovali prvom treningu (Davod Kadić, Milan Ivačvev, Boško Jolović, Milan Duvnjak i Eduard Martić) dobili su dozvolu da sa pripremama započnu u ponedjeljak – 11. avgusta. Istovremeno, novom kapitenu Mirzi Dervenčiću, koji je prisustvovao prvom trenigu, po preporuci ljekara odobren je boravak na moru do četvrtka, 14. avusta, a radi postoperacionog tretmana koljena – pojašnjavaju u Upravi RK “Čelika”.

Podijelite članak