Portal 072info

Robijaši se pitaju: Ko je kriv za najveću sramotu u Čelikovoj historiji

Nogometni klub Čelik u nedjelju je na stadionu Grbavica trebao odigrati utakmicu 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Duel je otkazan sat vremena prije početka zbog nagomilanih dugova Zeničana, a utakmica je danas registrovana rezultatom 3:0 za Željezničar.

Za sutra (srijeda, 14:00 sati) je na stadionu Bilino polje zakazana press konferencija na kojoj bi se prisutnim predstavnicima medija trebao obratiti Aydin Olgun, turski investitor i vlasnik Crno-crvenih.

Robijaši su u međuvremenu izdali saopćenje u kojem su pozvali navijače Čelika da se za vrijeme održavanja konferencije za medije okupe ispred istočne tribine stadiona Bilino polje.

Robijaši će insistirati da se na ovoj press konferenciji odgovori na njihova pitanja, koja su do sada, po njihovom mišljenju, bila ignorisana.

Tražit će da se javnost upozna s namjerama i ciljevima investitora.

“Do sada smo bezbroj puta pokazali našu iskrenu ljubav prema ovom klubu, časno i dostojanstveno se svakim danom borimo za njegovo bolje sutra i čistog obraza poručujemo da nikada nećemo prestati, bez obzira u kakvim problemima se on nalazio. Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svako nosi svoj teret”, navode Robijaši u saopćenju.


Smatraju da ako investitor zaista ima iskrene namjere i planove da mu neće biti problem da javno imenuje i pokaže prstom prema onima koji ga sprječavaju u tome.

“Vrijeme je da se i zenička i šira javnost upozna koja su to imena koja su tužila klub, koje su tužbe ostale neizmirene i koliko ih se još može očekivati u budućnosti. Također, pozivamo nadležne institucije da konačno pokrenu istragu o dugogodišnjem kriminalu i da je krajnje vrijeme da neko za taj kriminal odgovara”, navedeno je u saopćenju.

Klix.ba

Podijelite članak
  • 48
    Shares