Portal 072info

Roditelji su protiv Covid diktature

Screenshot 4 789
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nova školska godina u Unsko-sanskom kantonu počeće 14. septembra. Prilagođavanje Covid krizi podrazumijevaće cijepanje odjeljenja i smjene kod praćenja nastave u učionicama i online.


Postoje različitosti kod priprema u kantonima, ali i samim školama. Dodatnu zbunjenost u USK-u izazvao je poziv roditeljima da ne puštaju djecu u škole dok se ne poboljša sigurnost, ne samo zbog Covid-19 nego i migrantske krize. Ali i bez takvih problema karakterističnih za Bihać i Veliku Kladušu, u preostalih šest općina u kantonu roditelji i dalje raspravljaju o početku školske godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
  • Djeca nisu kriva i ni po koju cijenu ne dozvoljavam da mi dijete nosi masku i zaštitno odijelo te da mi ga špricaju kojekakvim dezinfekcionim sredstvima. Ja svoje dijete kod kuće operem, očistim i spremim za školu. Pa zar da im ukinu djetinjstvo i najljepši period života, pita se Eldina Bajramović iz Vijeća roditelja OŠ Pećigrad.
    Polovina roditelja je za to da se ide u školu. Azra Nadarević kaže da djeca tako nauče više nego preko mobitela, a Džejla Šabanović insistira da to bude normalna škola, škola od prije uvođenja Covid diktature.
  • Ne dopuštam svojoj djeci da idu u školu sa maskama, znate šta znače maske. Radije neka pauziraju godinu. Bojimo se da dijete kojim slučajem dobije temperaturu pa da se izoluje bez mog znanja ili da se moje dijete ne dao Bog pregleda bez mog znanja. To ne dozvoljavam, veli Šeherzada Lučić Kovačević.
    A to pregledanje djece bez znanja roditelja, kaže, sigurno ih čeka jer dolazi zima i sezona prehlade. Roditelja koji ovako razmišljaju je mnogo, ali za razliku od Pećigrada kod Cazina, većina ih nema svoje organizacije.
Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Reinfekcija koronavirusom potvrđena u dva kantona: Virus je mutirao

072info.com

U protekla 24 sata u BiH zabilježeno četiri smrtna slučaja i 292 novozaraženih

072info.com

Još jedan razred u BiH u izolaciji: Zaraženi i učiteljica i učenik

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)