Portal 072info

Roditelji u panici: Neprihvatljivo je da vrtić i izolatorij budu u istom objektu

arnela
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Roditelji čija djeca pohađaju vrtić JU “Djeca Sarajeva” u Željezničkom školskom centru, uspanilčili su se nakon informacije da će ovaj objekat biti pretvoren u izolatorij za smještaj Covid pacijenata. Informaciju su, kažu za N1, saznali iz medija.

Predstavnica roditelja JU “Djeca Sarajeva” Arnela Horman, kazala je za N1 kako su svi šokirani te da im je neprihvatljivo da 70 djece bude u istom objektu sa oboljelima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Tu odluku smatramo apsolutno neprihvatljivom i apsurdnom. Kao građanin koju ovu situaciju gledam već pola godine, koliko traje ova ludnica oko Covida, apsolutno sam šokirana da se nije moglo naći neko bolje rješenje. Nakon sjednice Vlade KS javnosti nije bilo jasno niti je predočeno šta će biti s našom djecom, kako će se organizovati vrtić i aktivnosti, gdje će ta djeca ići u vrtić – o tome nije bilo spomena. Mi samo možemo pretpostaviti da će se izmjestiti”, kazala je Horman.

Istakla je kako roditelji razumiju da je situacija s epidemijom ekslairala i da je potrebno zbrinuti oboljele, te da će možda i sami doći u situaciju da im zatreba taj smještaj, ali smatraju da ovo nije najbolje rješenje jer je prostor udaljen od bolnice i u njemu se ne može pružiti adekvatna njega.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Pisali smo dopis premijeru KS, ministru obrazovanja KS i načelniku općine Novi Grad. Mi više nemamo strpljenja, uvijek su žrtve ona najranjivija kategorija – u ovom slučaju djeca i pacijenti koji sumnjam da će dobiti adekvatnu uslugu. Ulaz je isti, ovdje prolazi 70 djece plus radnici, učiteljice i roditelji. Roditelji su se uspaničili. Molim ih da se uozbilje. Žrtve smo nekoordiniranosti, tromog sistema i ot ne zaslužujemo. Zaslužujemo promptnu rekaciju”, kazala je Horman.

Roditelji će u ponedjeljak dovesti svoju djecu u vrtić s nadom da će dobiti neku konkretnu informaciju šta će biti dalje s predškolskim obrazovanjem njihove djece.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

N1

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

U protekla 24 sata u BiH preminulo 49 osoba

Portal 072info

Federacija BiH na dobrom putu da izdrži krizu bez zatvaranja, širenje zaraze i smrtnost u blagom padu

Portal 072info

Doktor sarajevske Hitne pomoći preminuo od posljedica zaraze korona virusom

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME