Roma odredila cijenu: Evo koliko košta Edin Džeko

Džeko ima ugovor s Rimljanima do 30. juna 2020. godine, tako da je predstojeći prijelazni period posljednja šansa za prodaju.

„Gazzetta dello Sport“ tvrdi da Roma u predstojećem ljetnom prijelaznom roku neće pristati na eventualni odlazak Edina Džeke ispod 30 miliona eura. Upravo toliko novca prošle sezone je ponudio Chelsea, ali transfer nije realiziran.

Džeko, podsjetimo, ima ugovor s Rimljanima do 30. juna 2020. godine, tako da je predstojeći prijelazni period posljednja šansa za prodaju. Naravno, ukoliko u međuvremenu ne dođe do korekcije ugovorne obaveze.

Za Džeku je trenutno najviše zainteresiran milanski Inter, koji je navodno već kontaktirao predstavnike Dijamanta, jer je Mauro Icardi na izlaznim vratima.

– Jasno je da će se igra oko transfera odigrati na količini gotovine. Dvanaest mjeseci kasnije, Inter i Romi mogli bi se vratiti za pregovarački sto, nakon što je realiziran dogovor oko Naingolana – piše, između ostalog, „Gazzetta dello Sport“.

Osim Intera, za našeg iskusnog golgetera zainteresirani su i engleski West Ham, Everton…

– Džeko je spreman, iskusan igrač, sa svim tehničkim karakteristikama da vodi napad Intera, čak i nakon 33 godine – konstatira novinar „Gazzetta dello Sporta“.

Fokus.ba