Screenshot 7 2
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 3, 2022 @ 11:55
KATEGORIJA: Sport / Svijet

Nogometaš Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo (36) je poznat po svom zapanjujućem nivou fizičke kondicije i radnih navika, a sada je u tu svrhu odlučio otići i korak dalje.

The Sun izvještava da je kupio i u svom domu instalirao najsavremeniju komoru s kisikom, koju je teško pronaći u Velikoj Britaniji, a sve kako bi mu pomogla da održi i popravi svoju fizičku spremu.

Investicija je navodno vrijedna oko 15.000 funti, a sprava omogućuje Ronaldu da udahne čist zrak direktno u krvnu plazmu u udobnosti vlastitog doma, pomažući mu u oporavku nakon napornih utakmica, dok je još ranije preselio komoru za krioterapiju iz Torina u Manchester.

Komora za krioterapiju dizajnirana je za poticanje oporavka mišića. Dizajnirana je tako da se temperatura može spustiti i do -200°C kako bi pomogla u oporavku mišića uzrokovanih traumom i fizičkim naporom.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo se krajem ljeta vratio na Old Trafford iz Juventusa u kojem je igrao tri sezone.

Ronaldo je s Manchester Unitedom potpisao ugovor do 2023. godine, a Crveni đavoli su ga platili 15 miliona eura, uz osam miliona eura kroz bonuse. Ove sezone je odigrao 20 utakmica u svim takmičenjima i postigao je 14 golova.

LIDER