Ronaldova sestra nakon simultanke u Zenici: Ima najviše 28 godina, majka ga je pogrešno prijavila

Ronaldova sestra nakon simultanke u Zenici: Ima najviše 28 godina, majka ga je pogrešno prijavila

Cristiano Ronaldo postigao je još dva gola za reprezentaciju Portugala na utakmici protiv BiH (5:0) i igrač je sa najviše golova u 2023. Kátia Aveiro, sestra portugalskog napadača, ostavila je poruku na Instagramu u kojoj istakla svoj ponos na sva bratova dostignuća.

Računajući sve golove u ovoj kalendarskoj godini između nastupa za klub i reprezentaciju, legendarni as je sa sinoćnja dva pogotka na Bilinom polju došao do cifre od 40 u samo 43 utakmice.

Tako je nadmašio Erlinga Haalanda sa 39 i Kyliana Mbappea sa 35 golova ove godine.

“Sa 38 godina, on je najbolji strijelac svijeta u 2023. godini. Ispred je igrača od 20-ak godina… Istina je da Cristiano ima najviše 28 godina (majka ga je pogrešno prijavila). Nije moguće da 38-godišnji sportista igra ovako poput njega. I uvijek želi više. Njegova sposobnost je nevjerovatna”, započela je pisanje na Instagramu.

“Cristiano Ronaldo je postigao 73 gola za Portugal od svoje 30. godine. To bi ga učinilo najboljim strijelcem svih vremena za selekcije Njemačke, Francuske, Italije, Engleske, Španije i 187 drugih nacija. Nije velika stvar, zar ne? Zato svi moraju poštovati Ronalda. Hvala brate što si još jednom pomjerio standard da su oni koji imaju više od 33 ili 34 godine prestari za nogomet. Oni ne znaju ništa o tvojoj historiji, tvom porijeklu i šta si ti napravio. Oni samo misle da znaju. Nevjerovatno si poseban. Predodređen. Ponosna sam na tvoju priču (koja još nije gotova) i velika je čast biti dio nje. Samo zahvalnost i ponos koji ti ne staje u grudi. Nadrealno”, napisala je Kátia Aveiro.

Ronaldo sada na svom kontu ima 127 golova u dresu reprezentacije i dodatno se učvrstio na listi najboljih strijelaca svih vremena kada su u pitanju nacionalne selekcije.

Iza njega su ostali Iranac Ali Daei sa 109 i Lionel Messi sa 104 gola.

Klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE