Portal 072info

RS i Crna Gora zajedno u borbi protiv korupcije

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjednici komisija za sprečavanje sukoba interesa Republike Srpske i Crne Gore Obrenka Slijepčević i Slobodan Leković potpisali su danas u Banjaluci Memorandum o saradnji u oblastima koje se odnose na prevenciju korupcije i sprečavanje sukoba interesa javnih funkcionera.

Slijepčevićeva je rekla da je cilj saradnje razmjena znanja i iskustva u primjeni međunarodnih pravnih standarda i unutrašnjih propisa iz svih oblasti u nadležnosti ovih komisija. Ona je naglasila da će saradnja biti provedena kroz prekograničnu saradnju, studijske posjete, zajedničke obuke i projekte, organizaciju radionica, seminara, konferencija, edukacije potencijalnih subjekata sukoba interesa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Komisije će se međusobno savjetovati, razmjenjivati relevantne informacije i sarađivati na unapređenju pravnog okvira i reformi zakonodavstva kojim se tretira oblast sukoba interesa.

“Od sada će zakonodavna vlast prilikom donošenja zakonskih propisa uzimati u obzir ovaj memorandum, te kod razmjene podataka prilagoditi zakonodavstvo koje će omogućiti ovim komisijama saradnju kako bi se spriječio kriminal”, ocijenila je Slijepčevićeva.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Srna

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)