RS: Prosječna plata u novembru 811 KM

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

novac-km1

Prosječna novembarska neto plata u Srpskoj bila je 811 KM i realno je veća od oktobarskog prosjeka za 0,6 odsto, izjavila je danas Radmila Čičković, vršilac dužnosti direktora Republičkog zavoda za statistiku.

Prema njenim riječima, najveću neto platu u novembru od 1.305 KM imali su zaposleni u finansijskom posredovanju, a najnižu od 535 KM u hotelijerstvu i ugostiteljstvu.
Mjesečna inflacija u Republici Srpskoj u novembru imala je negativnu vrijednost, odnosno registrovana je deflacija od 0,2 odsto. I na godišnjem nivou, od novembra prošle do novembra ove godine, registrovana je deflacija od 1,3 odsto, rekla je Čičkovićeva novinarima.

Ona je navela da je u novembru došlo do pada cijena u grupi proizvoda hrana i bezalkoholna pića od 0,5 odsto, te kod prevoza od 0,3 odsto, dok je najveći rast cijena od 0,5 odsto registrovan kod grupe ostala dobra i usluge, te 0,2 odsto kod odjeće i obuće.

Čičkovićeva je dodala da su novembarske cijene proizvođača industrijskih proizvoda u odnosu na oktobar niže za 0,1 odsto.

Srna