Portal 072info

Rusmir Isak podnio inicijativu za rekonstrukciju puta Gradišće – Lisac

Rusmir Isak, vijećnik A-SDA u Gradskom vijeću Zenice, na posljednjoj sjednici uputio je inicijativu za rekonstrukciju puta Gradišće – Lisac.

Kako je tom prilikom obrazložio, putna komunikacija od Gradišća prema planini Lisac je u veoma lošem stanju, kojom je skoro nemoguć automobilski saobraćaj.

  • U posljednje vrijeme određeni broj korisnika repetitora na Liscu pokazao je zainteresiranost da se pokrene inicijativa za osiguranje sredstava za rekonstrukciju puta, u kojoj bi i oni financijski participirali. Sanacijom ovog puta omogućilo bi se svim Zeničanima da za relativno kratko vrijeme stignu do ovog prirodnog i rekreativno-sportskog potencijala, koji bi uz Smetove mogao biti jedna od važnih ekoloških vazdušnih oaza grada – poručio ie Isak s govornice.

Zbog svega navedenog, pokrenuo je ovu inicijativu kako bi Grad Zenica osigurao dio financijskih sredstava, odnsno sačinio financijsku konstrukciju sa korisnicima repetitora na Liscu, s ciljem sanacije ove komunikacije, a u korist svih stanovnika Zenice.

Podijelite članak
  • 258
    Shares

Počitajte još

Klubovi SDA i A-SDA o sjednici GV Zenica

Redakcija

Delegacija A-SDA posjetila Babino

Redakcija

A-SDA ZENICA: JP “Parking servis” preuzima sudske ovlasti

Redakcija

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box