Portal 072info

Sa ovakvim muškarcima žene doživljavaju intenzivnije orgazme

Nakon mnogih debata, najnovija istraživanja su pokazala da žene više uživaju u seksu ako je njihov partner materijanlo obezbijeđen i ako može da ih nasmije.

Istraživanje koje je pratilo intenzitet ženskih orgazama, učestalost odnosa i seksualno zadovoljstvo pokazalo je da su žene na dobitku ako im je partner duhovit, samouvjeren i dobro zarađuje.

Psiholog George Gallup  i njegove kolege sproveli su istraživanje na heteroseksualnim studentkinjama u vezi, ispitujući ih koliko često postižu orgazme za vrijeme seksa. Takođe su provjerili finansijsko stanje partnerove porodice, tjelesne mere, pogotovo i to koliko su privlačni (to su ocjenjivale prijateljice od ispitanica).

Otkriveno je da su na intenzitet orgazma uticali privlačnost muškarca, koliko su često vodili ljubav i koliko je seks zadovoljavajuć. Takođe, žene čije su prijateljice njihove partnere ocijenile kao privlačnije, doživljavale su intenzivnije orgazme, a muškarci sa širim ramenima su imali seksualno zadovoljnije djevojke.

Žene koje su mlađe počele da imaju odnose imale su više partnera, doživjele su više orgazama i bile su zadovoljnije u seksu.

Profesor Gallup je dodao i da su identifikovali seriju partnerovih psiholoških osobina – motivaciju, inteligenciju, koncentraciju i odlučnost, zbog kojih su mogli da predvide koliko će često njihove partnerke inicirati seksualne odnose. Tako su duhoviti muškarci imali partnerke koje su češće inicirale seks, češće su imali odnose, ali su te žene i češće doživljavale orgazme.

Podijelite članak