AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Sport

Selektor nogometne reprezentacije BiH, Safet Sušić, na FIFA-inoj konferenciji za medije je između ostalog rekao da vjeruje kako naš napapadač Edin Džeko ima veoma sličnu ulogu kao i Lionel Messi u Argentini.

Reprezentacija BiH će večeras u ponoć odmjeriti snage s Nigerijom. Cilj Zmajeva je pobjeda, ali bi i bod bio dobar rezultat nakon poraza na otvaranju SP-a od Argentine. Međutim, poraz od Nigerije bi značio i kraj za Zmajeve na Mundijalu.

Sušić je istakao veliku važnost Džeke u igri našeg državnog tima.

“Džeko je jednako važan za nas kao što je Ronaldo za Portugal, Neymar za Brazil i Messi za Argentinu”, kazao je Sušić.

Bh. reprezentativac i zvijezda Rome, Miralem Pjanić, rekao je da je naš tim fokusiran na utakmicu s Nigerijom.

“Jedva čekamo da počne utakmica. ako izgubimo, to će biti kraj za nas, ali nećemo dopustiti da se to dogodi, borit ćemo se, ne samo za nas, nego i za našu zemlju”, rekao je Pjanić.

On smatra da je Nigerija opasan protivnik i nije afrički prvak slučajno.

“Siguran sam da Nigerija nije bila na nivou protiv Irana. Pritisak je veći na nama, ali smo sigurni u našu snagu i vjerujemo da možemo pobijediti. Da ga i Bega da, bili bi zadovoljni“”, dodao je popularni Mire.

Sušić je istakao važnost utakmice.

“Svi smo svjesni važnosti susreta s Nigerijom, jer smo trenutno u najnepovoljnijoj poziciji”, jasan je bio Pape.

“Nismo došli na Mundijal da učimo, mi već imamo igrače svjetske klase koji nastupaju za velike evropske klubove i koji imaju mnogo iskustva. Naše ambicije su da prođemo u drugi krug. Neće biti lako, ali sam uvjeren da smo poslije Argentine najbolja ekipa u grupi”, završio je Pape.

klix.ba/cazin.net