Portal 072info

Safet Sušić: Lijepo je biti slobodan, ja sam sada slobodan

Foto: Agencija Anadolija
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Selektor Safet Sušić poslije utakmice, nakon što se obratio naciji putem televizije, obratio se i medijma na zvaničnoj press konferenciji.

“Prije svega želim da čestitam našim igračima na dobroj igri i pobjedi. Mislim da je pobjeda zaslužena, bez obzira što je Iran imao svoje šanse, smatram da su naše šanse bile bolje i zrelije i da smo tokom cijelog susreta dominirali i bili ekipa koja tražila više pobjedu. Žao mi je Irana jer bi oni pobjedom prošli dalje, ali i nama je pobjeda bila jako važna obzirom da nam je trebala da se uzdignute glave vratimo u našu zemlju”. – rekao je Safet Sušić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pape smatra se moglo i više, uz više sreće i bolje suđenje.

“Želili smo ostaviti dobar utisak i uzdignute glave vratiti se u našu zemlju. Ipak, ne možemo se time zadovoljiti jer smatram da smo mogli malo više. Realan sam, nisam neskroman, ali smo mogli još ovu stepenicu preskočiti i da smo imali malo više sreće, malo bolje igre u drugoj utakmici i malo manje sudijske nepravde, mi bi smo sa ovom pobjedom večeras otišli u osminu finala. Žao mi je što do toga nije došlo, ali zbog ove pobjede večeras, vjerujem da će biti puno manje tužnih i razočaranih nego da smo izgubili utakmicu”. – konstatovao je Pape.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Safet Sušić je svjestan da njegovi igrači moraju igrati ofanzivno.

“Mi smo možda trebali biti ekipa koja se brani i čeka da napadne, ali naši igrači su takvi da nemaju strpljenja da tako igraju i iskreno malo me iznenadio način igre Irana danas. Ekipa koja treba po svaku cijenu da pobijedi, malo je previše kalkulisala i možda im se to i osvetilo na kraju. Imao sam osjećaj da oni više žele da igraju neriješeno, nego da pobijede. Jednostavno, možda su navikli da tako igraju i sada nisu mogli mijenjati svoj način igre”. – smatra Safet Sušić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Selektora Safeta Sušića su pitali i o ostanku na klupi reprezentacije.

“Lijepo je biti slobodan. Ja sam sada slobodan. Odlučujem sam o svojoj sudbini. To je jedan lijep osjećaj. To je moj odgovor”.- zaključio je Safet Sušić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)