Portal 072info

Safet Sušić žestoko kritikovao Senada Lulića zbog izjave o reprezentaciji BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić oštro je kritikovao člana rimskog Lazija Senada Lulića zbog izjave da su okupljanja nacionalnog tima bila odmor. Bivši selektor reprezentacije BiH Safet Sušić kazao je da Lulićeva izjava govori samo o njegovom pristupu.

“To pitanje kako ko gleda na okupljanja reprezentacije treba postaviti Senadu Luliću. Odgovorno tvrdim da za vrijeme mog mandata za svaku utakmicu smo se pripremali i ponašali maksimalno ozbiljno i disciplinovano. Ako on nije to tako shvatio, onda to govori o njegovom odnosu prema reprezentativnom dresu. Očigledno da su njemu okupljanja bila izlet, dok meni i smatram većini igrača to nije bilo tako”, poručio je Sušić u razgovoru za Nezavisne.

Nakon toga, on je rekao da isto to pitanje treba postaviti Edinu Džeki, Miralemu Pjaniću i drugim vrhunskim igračima.

“Treba pitati Edina Džeku, Miralema Pjanića, Emira Spahića… i brojne druge vrhunske igrače neka oni kažu je jesu li reprezentativna okupljanja zezanje, provod, pokloni… Reprezentacija je sa mnom odigrala dva izvrsna kvalifikacijska ciklusa. Plasirali smo se na Mundijal. Da nije bilo profesionalnog odnosa i da se nismo pripremali na najbolji način, sigurno ne bismo imali ni rezultate. Lulić je mogao još da posluži reprezentaciji, rano je digao ruke od svega, ali je očigledno da je on u svemu imao neki lični interes”, dodao je Sušić.

Podsjetimo, pred početak susreta između Intera i Lazija kapiteni ekipa Senad Lulić i Samir Handanović su prijateljski popričali u tunelu. Tema je bila nedavna reprezentativna pauza, a s obzirom da su se obojica oprostila od reprezentacija BiH i Slovenije, Lulić i Handanović su ramijenili utiske.

Lulić je rekao kako je odmorio malo, te je poručio Handanoviću da “tek sada i on vidi šta je propustio”. Potom je nekadašnji igrač naše reprezentacije objasnio Slovencu da i igranje za Zmajeve nikome od igrača ne pada teško.

“Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni… onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas”, rekao je Lulić.

Klix.ba

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner
Podijelite članak
  • 17
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6