Portal 072info

Šakom i kapom: Kupuju glasove ogrijevnim drvima

KUPUJU GLASOVE OGRIJEVNIM DRVIMA 2 696x659 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa prvim mrakom po Rogatici su noćas aktivisti SNSD-a zaposleni u ŠG “Sjemeć” isporučivali građanima Rogatice besplatna drva za glasove na izborima. Tako je svake noći, s tim što smo nekoliko sinoćnjih isporuka u ulici Draže Mihailovića zabilježili objektivom fotoaparata, piše Rtvbn.com.

Radi se o dva šumara, Ceroviću i Šarencu, koji su od najvećeg povjerenja kandidata SNSD za načelnika Rogatice i bivšeg direktora ovog javnog preduzeća Milorada Jagodića. Drva nemaju na sebi čekić, ne prati ih otpremnica niti bilo kakva druga zakonom predviđena dokumentacija. Zato ih do domaćinstva u koja se isporučuju prate šumari, čiji je inače posao da sprječavaju šumke krađe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Imena rogatičkih domaćina kojima su isporučena ova drva za glasove ukućana poznata su redakciji, kao što je poznato i da je njihovu isporuku naložio lično v.d. direktor ŠG Sjemeć Mladen Lakić, inače nosilac liste SNSD-a za izbore u Rogatici.

Mi ćemo ovo u Rogatici uobičajeno kršenje zakona i zloupotrebu javnih resursa u predizbornoj kampanji SNSD-a pratiti i narednih dana i noći, a pokušaćemo sve to zabilježiti i kamerom. Poznata su nam, dakle, imena i prezimena pojedinih prekršilaca zakona i spremni smo ih ustupiti nadležnim organima, piše RTV BN.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pitanje je zašto oni nisu spremni da protiv prekršilaca preduzmu zakonom predviđene mjere i radnje, jer se sve ovo odvija bukvalno pred njihovim očima.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 37
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

UZUNOVIĆ: Da nije Fuada Kasumovića, nikada se ne bih bavio politikom

DPA - Portal 072info

CIK: Danas brojanje za tri glasačka mjesta nakon uočenih nepravilnosti

Portal 072info

Ovo je vrhunac izbornih malverzacija: Slučaj iz BiH zvuči skoro pa nevjerovatno

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME