Salihagići zbog duga 4.500 KM brutalno pretukli muškarca pred ženom i djetetom

Policija Zenica noćna
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Stravičan slučaj nasilničkog ponašanja desio se krajem novembra prošle godine na području općine Tešanj, a zbog svega su optuženi Faris Salihagić (30) i Nusret Salihagić (60), oba iz Sarajeva.

Zbog nasilničkog ponašanja, narušavanja nepovredivosti doma i samovlašća, Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona je 16.03.2023. godine podiglo optužnicu protiv Salihagića.

Prema optužnici, Nusret i Faris su zajedno sa još dvije nepoznate osobe, nepozvani ušli u porodičnu kuću muškarca M.E., gdje su ga zatekli sa njegovom bivšom suprugom Lj.E. i njihovim sinom M.E., a pri ulasku u kuću odmah je nastao haos.

Nusret je prvo uzeo sa stola kuhinjski nož, a Faris je počeo muškarcu M.E. odmah psovati zbog nevraćenog duga od 4.500 KM.

Prema našim saznanjima, Faris je M.E. novac posudio na ime Ugovora o izvođenju radova na njegovoj vikendici, a kada mu ovaj nije vratio novac, Salihagići su došli naplatiti dug.

Nakon kratke verbalne svađe, sve je preraslo u sukob kada je oštećenog Faris Salihagić počeo udarati šakom, na kojoj je imao metalni bokser, u glavu, leđa, bubrege…

Oštećeni ga je pozivao da sjednu i razgovaraju oko duga, te da ga prestane udarati.

Faris mu je na to odgovorio tako što je izvadio pištolj te ga repetirao i zaprijetio da će ga “strpati u gepek i voziti u Sarajevu”, nakon čega mu je izvadio značku na kojoj piše “Policija”.

Lj.E., supruga oštećenog M.E., je tada pokušala doći do telefona kako bi pozvala policiju, ali ju je u tome spriječio Salihagić Nusret na način da joj je zaprijetio nožem.

Oštećeni M.E. je nakon toga zamolio Farisa da ga više ne udara i obećao da će sutra pronaći novac i vratiti mu ga.

Faris je nakon toga uzeo njegovu torbicu i iz novčanika izvadio 470 KM, četiri bankovne kartice iz Hrvatske i vozačku dozvolu. Pronašao je i uzeo još Samsung tablet i eksterni punjač za telefone.

Oni su nakog toga napustili kuću, a svojim radnjama počinili krivična djela nasilničko ponašanje, narušavanje nepovredivnosti doma i samovlašće.