SAMI YUSUF: Album posvećen Arapskom proljeću

SAMI YUSUF: Album posvećen Arapskom proljeću

Ovaj predivni kantautor, koji sa sobom vuče veliki broj fanova uskoro javnosti predstavlja novi album. Porijeklom iz Azerbejdžana, Sami Yusuf je došao u Tursku u grad Istanbul da bi uradio promociju petog po redu albuma, pod nazivom „Selaam“.

Tokom razgovora za agenciju Anadoliju istakao je da ovaj album nosi posebnu i specifičnu poruku Arapskog proljeća, tačnije, naglasio poruke nade, solidarnosti ,sreće i mira. 

Ono što se opisuje kroz čitav album jesu poruke nade i utjehe, ali i u kojima se opisuje sama vrijednost čovjeka, vrijednost cijelog čovječanstva i ljudska jačina. Na albumu, Sami ističe da će se naći 16 numera, kako je rekao, „za svakog po nešto“. 

“Živimo u teškom vremenu. Čovječanstvo je zaokupljeno velikim problemima. Ja nemam nikakve političke motive, već stvari posmatram iz perspektive čovjeka. Svi smo mi zajedno proživljavali revolucije u okviru Arapskog proljeća. Ovaj moj album mislim da ima veze s tim, jer govori o izlasku iz tame na svjetlo, o prevazilaženju i rješavanju poteškoća”, kazao je Yusuf. 

Ono što je potrebno posebno naglasiti, jeste da je ovaj poznati britanski kantautor pjesmu „I am your hope“ („Ja sam tvoja nada“), snimio za vrijeme velikih državnih problema u Egiptu i posvećena je omladini  i svim problemima koji su tada potresli Egipat. Naglasio je da se u ovoj pjesmi nigdje ne navodi i ne misli na politiku. 

Za Bosnu i Hercegovinu, Sami Yusuf uradio je mnogo toga, ali i veliki broj humanitarnih akcija. Kako našoj zemlji, u pomoć je pristizao i Africi i Pakistanu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica