SAMO JEDNOM SE (NE) LJUBI: Evo zašto bi se trebali zaljubiti više od jednog puta

Zahvaljujući bajkama i Disneyjevim crtićima većina žena (a i poneki muškarac) misle da će se u životu zaljubiti samo jednom. Iako se ideja o princu na bijelo konju čini sjajnom, prava istina malo je drugačija, a evo i zašto.

Većina ljudi misli da kada prekinu dugu vezu to također podrazumijeva okrutnu istinu da su “profućkali” priliku za ljubav svog života. Zdravo seljački, to je jedna obična glupost jer stvarnost izgleda skroz drugačije: par bude zajedno, shvate da stvari ne funkcioniraju, raziđu se i to je to. To je život i to nikako ne znači da više nikada neće voljeti, piše Net.

Isto tako, vrlo su male šanse da je osoba u koju ste se zaljubili u srednjoj školu ljubav vašeg života s kojom ćete za 70 godina umrijeti zagrljeni na isti dan u staračkom domu. Isto vrijedi i za ljubav u kasnijim životnim razdobljima. Veze koje nisu uspjele služe vam kao podsjetnik što želite ili ne želite u novoj vezi i kako se ponašati, a kako ne u novoj situaciji.

Svi mi želimo onu prekrasnu, čarobni, veliku filmsku ljubav. Ipak, nekima od nas potrebno je da se pet puta zaljubimo i odljubimo kako bismo došli do cilja. U međuvremenu, nije ni loše biti solo, orijentirati se na sebe, učiti i razvijati se.

Nema na silu

Društvene norme koje nalažu da je poželjno pronaći partnera nisu univerzalne i primjenjive na svačiji životni stil. Neki od nas jednostavno su zaljubljeni u sami sebe i ne treba im netko drugi i to je sasvim u redu.

Isto tako, ako je osoba očajnički fokusirana na pronalazak partnera to je scenarij koji je unaprijed osuđen na katastrofu. Činilo se kao floskula ili ne, ljubav dolazi kada joj se najmanje nadamo. Također, ulazak u vezu iz krivih razloga tempirana je bomba koja nikada nikome nije donijela ništa dobro.

Nije lako, ponekad se odustajanje čini kao naj lakši način, ali sigurno je da će ljubav doći – svakom u njegovo vrijeme i kada se tome bude najmanje nadao.

Prethodni članakDanas do 26 stepeni
Sljedeći članakU Zenici okrugli sto ‘Obnova okolišnih dozvola’