Samo u BiH: Dresirali magarca “lopova” za krađu bukove šume

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U zadnjih nekoliko godina krađa bukova ogrjeva u Gospodarskoj jedinici Šuica uzela je maha i pri tome se koriste sva raspoloživa sredstva za prijevoz, između ostalog, i dresirani “lopov” magarac, ističu iz Šumarije Tomislavgrad.

Kako navode, vlasnik magarca, koji živi u neposrednoj blizini bukove šume, istoga natovari stablima koje je bespravno isjekao te magarca uputi najkraćim putem prema kući.

„Da bi došao do kuće magarac treba preći magistralnu cestu ali on to ne čini dok se ne pojavi vlasnik, čak što više ne kroči nikako na cestu“, tvrde iz tomislavgradske Šumarije.

Navode kako je na njihovom području nelegalno posječeno 10-tak hiljada kubika u posljednjih 10-tak godina. Počinitelji nisu procesuirani, a ako koji i jest onda nisu, kako kažu, adekvatno sakcionirani.

„Ovo je jedinstvena prilika da se sva ‘krivnja’ za bespravne sječe svali na jadnoga magarca“, poručili su tomislavgradski šumari.

Fena

GODISNJICA
MARKETING