Samsung Galaxy Tab 3 Kids posebno dizajniran za djecu

GalaxyTab3KidsSamsung Electronics lansirati će početkom septembra Samsung Galaxy Tab 3 Kids, tablet posebno izrađen za djecu, sa edukativnim aplikacijama i bezbijednosnim funkcijama koje roditelji žele.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Galaxy Tab 3 Kids dolazi sa već instaliranim najbolje rangiranim aplikacijama za djecu i sa novim konceptom Dječija prodavnica (Kid’s Store), usmjerenim ka razvoju edukativnih primijena tehnologije namijenjenih djeci. Sadržaj koji je već instaliran u uređaju obuhvata obrazovne aplikacije, igrice, zabavne aplikacije i aplikacije za elektronske knjige. Tablet također omogućava roditeljima da odaberu aplikacije kojima će njihova djeca imati pristup, pomoću Application Manager opcije za kontrolu aplikacija, ali i da određenom aplikacijom podese vremenska ograničenja za korištenje tableta.

Kada programirano vrijeme istekne, ekran uređaja se zaključava i pojavljuje se polje za unos lozinke – roditelj ili neka druga odrasla osoba moraju unijeti lozinku kako bi se uređaj otključao.

Sa dvostrukim procesorom od 1,2GHz, 1GB RAM-a, stražnjom kamerom od tri megapiksela i prednjom od 1,3 megapiksela, Samsung Galaxy Tab 3 Kids ima snagu i performanse koje očekujete od Samsung Galaxy tablet uređaja, a dizajniran je tako da djeci pruži uzbudljivo, interaktivno iskustvo.  Uz ovaj tablet biće dostupno i kućište za djecu, koje je posebno dizajnirano da olakša djeci držanje i koje ima više mogućnosti različitog postavljanja na postolje.

Kućište takođe ima C Pen stilus uređaj sa odgovarajućom drškom koja se lako hvata, što djeci omogućava da se zabavljaju crtanjem bez bojazni da će tako ostaviti tragove na drugim predmetima. Samsung Galaxy Tab 3 Kids će biti dostupan prvo u Koreji, a potom i širom Kine, Evrope, SAD, Afrike, Južne Amerike i Jugoistočne Azije,

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE