Samsung: Prvi zakrivljeni TV

samsung-oled-tvSamsung Electronic predstavio je na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike IFA u Berlinu prvi zakrivljeni UHD televizor, kao i OLED televizor ultra visoke definicije (UHD), saopšteno je iz kompanije.

Zakrivljeni televizori od 55 i 65 inča ostvaruju kvalitet slike zahvaljujući kombinaciji detaljnog prikaza UHD TV i njegovog zakrivljenog oblika, što omogućava gledaocu da se dublje uživi u sadržaj i ostavlja upečatljiviji utisak. Realizacija zakrivljenih UHD televizora je teža za proizvodnju od zakrivljenih OLED televizora, zbog karakteristika ploče.

Prvi zakrivljeni UHD televizor još jednom je potvrdio neosporan položaj Samsunga u oblasti TV tehnologija, a s obzirom na to da je tržište ovih televizora još uvek u povoju, Samsung će ga pustiti na tržište na osnovu odgovora potrošača i zahtjeva tržišta. Šef Visual Display divizije u Samsung Electronics, Hjun-Suk Kim, je kazao da su predstavili prvi zakrivljeni UHD TV na svijetu na sajmu IFA 2013, kako bi ispunili različita očekivanja potrošača koji iščekuju sljedeću generaciju TV tehnologija.

“Ovo postavlja značajan novi standard koji otvara novu eru za sljedeću generaciju televizora, oživljujući tržište UHD televizora”, dodao je Kim.  Samsung UHD televizor sa više od osam miliona piksela i rezolucijom koja je četiri puta veća od Full HD, omogućava da svaki najsitniji vizuelni detalj bude precizno definisan, jasan i nevjerovatno živopisan.

Istovremeno, Samsungova OLED tehnologija predstavlja još jedan iskorak u pogledu kvaliteta slike i oštrog kontrasta, sa samoemitujućim pikselima i prirodnim pokretima. Samsung UHD OLED TV je izložen i u ravnom i u zakrivljenom obliku, a sa dijagonalom ekrana od 55 inča stoje rame uz rame sa Samsungovim zakrivljenim OLED televizorom i cijelom porodicom UHD televizora, uključujući modele od 110, 98 i 85 inča, kao i modele od 65 i 55 inča koji su debitovali u Evropi na IFA sajmu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE