Sanel Smolo: Estrada je moje radno mjesto i ništa loše neću da kažem

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Sanel Smolo se ovih dana predstavio svojom novom pjesmom „Lagala si znam“. Nakon pjesama „Ostavi me vukovima“ i „Sirotani“ on je nastavio u pravom narodnjačkom stilu. Publiku osvaja dobrom pjesmom, a ovaj put je radio sa Džavidom Ljubovcijem. Od kada se pojavio na sceni, Sanel gradi karijeru dobrom pjesmom,a ne skandalima. Pjevač kaže da je zadovoljan kako se odvijaju stvari, prisjetio se „Zvezda Granda“ i rada sa Bosancem koji mu je bio mentor.

Kakve su prve reakcije na pjesmu „Lagala si znam“?

-Prve reakcije su me pozitivno iznenadile, svi me zovu, pišu, čestitaju, daju podršku, hvale pjesmu. Sretan sam što su reakcije ovakve od samog objavljivanja pjesme.

Kako je došlo do saradnje sa Džavidom Ljubovcijem?

-Saradnji sa Džavidom Ljubovcijem je “kumovao” moj veliki prijatelj Senad Smićko Grabić i hvala mu na tome. Džavid je jedan pravi profesionalac, odgovoran i dobar poznavalac muzike, zahtijevan u toku snimanja i nije bilo lahko, ali kada je rezultat dobar onda se to sve zaboravi. Bitno je da je pjesma tu, spot također i hvala svima koji su sarađivali prvenstveno mojoj supruzi, djeci, mojim saradnicima Velidu Nukičiću, Atifu Tifku Mujanoviću.

Zašto si baš spot snimao u Mostaru?

-Mostar volim kao i mnoge gradove širom BiH i dalje, ali u proljeće je Mostar najljepši.

Kako reaguješ na laži tračeve koji su sastavni dio današnje scene?

-Ne reagujem već duže vremena na laži, tračeve i te gluposti, nemam vremena za takvo što.

Šta je najljepše u karijeri?

-Najljepše u karijeri je to što sam upoznao mnogo dobrih ljudi, prijatelja širom svijeta s kojima sam stalno u kontaktu i koji me bodre i podržavaju u ovome što radim.

Jesi li bio miljenik Dragana Stojkovića Bosanca tokom učešća u „Zvezdama Granda“?

-To ćete morati pitati mog dragog prijatelja, mentora Dragana Stojkovića Bosanca, a ja lično mislim da me niko iz žirija Zvezda Granda nije baš “mazio” iako se, moram priznati, na momente javljala ta neka pozitivna konekcija između mene i članova žirija. Ja mislim da je to samo zbog velike zajedničke ljubavi prema dobroj pjesmi i muzici uopšte.

Koliko ti je pomoglo iskustvo iz takmičenja?

-Iskustvo sa takmičenja „Zvezde Granda“ mi je pomoglo. Kad vam savjete i upute o pjevanju daju takva imena kao što su Bosanac, Marija Šerifović, Snežana Đurišić, Ana Bekuta, Viki Miljković, Jelena Karleuša, David. A onda na sve njihovo svoju ocjenu i zaključak donese gospodin Saša Popović, to znači da ili znate i otpjevate i prolazite u sljedeći krug ili ne znate i idete kući. Veliko iskustvo i hvala Grand produkciji.

Da li je estrada sjaj i glamur kako se predstavlja?

-Estrada je moja fabrika, moje radno mjesto i moj život i ništa loše neću da kažem o tome. Ako čvrsto stojiš na zemlji i ne primjetiš baš veliki glamur i sjaj. A u svakom slučaju lijepo je biti dio toga.

Šta ne bi uradio zbog popularnosti?

-Nikada ne bih ponizio nekoga, uvrijedio niti bih se bavio nekim nečasnim radnjama zbog popularnosti.

Ima li nastupa i vraća li se situacija u normalu nakon panedmije koronavirusa?

-Nastupa ima hvala Bogu, nakon korone se vraćamo lagano u ritam. Nakon uspješne američke turneje u junu nas očekuje australijska turneja i onda dalje po planu.


Express