Sanja Renić predložila ukidanje naknade za komisije: Osigurat ćemo naknade za nezaposlene porodilje!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić zatražila je od vijećnika Gradskog vijeća da podrže odluku kojom će se svi izabrani vijećnici odreći naknada za rad u komisijama, a napravljene uštede će biti preusmjerene za osiguranje naknada nezaposlenim porodiljama.

„Danas ću zatražiti od Gradskog vijeća da usvoji Odluku o osiguranju novčane pomoći za nezaposlene porodilje. Riječ je o prijedlogu koji je pripremila Naša stranka i spreman je za primjenu, sa utvrđenim nadležnostima, obavezama podnosilaca zahtjeva i uređenjem svih drugih pitanja. Nema razloga da se ovo ponovno vraća službama, danas možemo pokazati da smo se spremni odreći naknada u komisijama za porodilje koje su u stanju direktne potrebe“, kazala je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić.

ČITAJ JOŠ:  Milorad Dodik ponovo zapjevao ispod šatora na Manjači

„Odluka bi tako obuhvatala djecu rođenu u periodu od 01.01.2017. do 31.12.2017., čije majke imaju prebivalište u Gradu Zenica u posljednje dvije godine, te koje su bile nezaposlene najmanje dva mjeseca u 2017. godini. Pomoć bi se raspodijelila jednako svima koji ispunjavaju uslove,“ zaključila je Sanja Renić.

Predsjedavajuća Renić je najavila da će obavijestiti javnost o ishodu glasanja te da će insistirati da se danas usvoji zaključak kojim će se vijećnici odreći naknada za rad u komisijama.

ČITAJ JOŠ:  20-godišnji Ermin novi hafiz iz Njemačke: Dnevno polagao i po osam džuzeva
GODISNJICA
MARKETING