Portal 072info

Sanja Renić predložila ukidanje naknade za komisije: Osigurat ćemo naknade za nezaposlene porodilje!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić zatražila je od vijećnika Gradskog vijeća da podrže odluku kojom će se svi izabrani vijećnici odreći naknada za rad u komisijama, a napravljene uštede će biti preusmjerene za osiguranje naknada nezaposlenim porodiljama.

„Danas ću zatražiti od Gradskog vijeća da usvoji Odluku o osiguranju novčane pomoći za nezaposlene porodilje. Riječ je o prijedlogu koji je pripremila Naša stranka i spreman je za primjenu, sa utvrđenim nadležnostima, obavezama podnosilaca zahtjeva i uređenjem svih drugih pitanja. Nema razloga da se ovo ponovno vraća službama, danas možemo pokazati da smo se spremni odreći naknada u komisijama za porodilje koje su u stanju direktne potrebe“, kazala je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica Sanja Renić.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

„Odluka bi tako obuhvatala djecu rođenu u periodu od 01.01.2017. do 31.12.2017., čije majke imaju prebivalište u Gradu Zenica u posljednje dvije godine, te koje su bile nezaposlene najmanje dva mjeseca u 2017. godini. Pomoć bi se raspodijelila jednako svima koji ispunjavaju uslove,“ zaključila je Sanja Renić.

Predsjedavajuća Renić je najavila da će obavijestiti javnost o ishodu glasanja te da će insistirati da se danas usvoji zaključak kojim će se vijećnici odreći naknada za rad u komisijama.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6