Sanjin Sefić negirao krivicu

Sanjin Sefić, osumnjičen za ubistvo studentkinja Selme Agić i Edite Malkoč, danas je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu negirao krivicu, izjavio je Sefićev advokat Kerim Čelik.

Čelik je naveo da su se osumnjičeni Sefićevi pomagači Dino Alić, Amar Salihović, te njegova sestra Sara Sefić izjasnili da nisu krivi za ovaj tragični slučaj.

Četvrti osumnjičeni pomagač Saud Nišić nije prisustvovao suđenju jer nije na vrijeme dobio poziv na suđenje, potvrdio je Čelik.

Sefića Tužilaštvo tereti da je 10. oktobra prošle godine u večernjim časovima u Ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, vozeći automobil “golf šest”, brzinom od oko 105 kilometara na čas i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio sa mjesta nesreće.

Njegovoj sestri Sari Sefić, Dini Aliću i Amaru Salihoviću stavlja se na teret da su istu noć pomogli Sanjinu Sefiću da pobjegne iz BiH, tako što su ga prevezli do graničnog prelaza Uvac, a Saudu Nišiću da im je pomogao nakon izvršenja krivičnog djela.

Sefić je uhapšen 12. oktobra u Novom Sadu i više od dva mjeseca se nalazio u ekstradicionom pritvoru u ovom gradu.

Izručen je BiH 9. januara ove godine. Kantonalni sud u Sarajevu 3. februara produžio je Sefiću pritvor za dva mjeseca na zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Fokus.ba