Portal 072info

Saopćenje ASDA: Nezadovoljni radom gradonačelnika

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dana 26.02.2017. godine zasjedao je Gradski odbor ASDA Zenica i zaključio da se rješavanje nagomilanih gradskih problema, kao što su pitanje grijanja, pasa lutalica, opravka i izgradnja seoske putne infrastrukture, kanalizacije, te otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje ne odvijaju potrebnom dinamikom.

Ocijenjeno je da je osnovni razlog ovih zastoja populistički pristup novog gradonačelnika, koji zbog nemogućnosti ispunjenja svojih predizbornih obećanjana, na krajnje neprihvatljiv, tendenciozan, neprincipijelan, pa i bahat način, koristi govornicu Gradskog vijeća kao nastavak svoje predizborne kampanje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pri tome on pokušava da sistemom omalovažavanja, kriminaliziranja i etiketiranja gradskih vijećnika iznudi njihovu podršku za predložena rješenja koja su najčešće nestručna, pravno upitna i ekonomski štetna za gradski budžet.

Ovakvim ponašanjem gradonačelnika, vijećnici ASDA stranke, koji su u dosadašnjem radu pokazali visok nivo profesionalizma i inicijativnosti, zlonamjerno i neopravdano su izloženi stalnom pritisku i diskreditaciji, pa i prijetnjama “linčom javnosti”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

ASDA stranka s punim povjerenjem daje bezrezervnu podršku svojim vijećnicima, čiji su moralni likovi i kompetencije neupitni. Očekujemo i zahtijevamo od gradonačelnika Zenice da se prestane baviti neprihvatljivom retorikom koja metodom političkog spinovanja diskreditira svako drugačije mišljenje, i da pod hitno pristupi realizaciji svojih mnogobrojnih predizbornih obećanja na osnovu kojih je i izabran na funkciju gradonačelnika.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija