Portal 072info

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima

policija-v

Dana 07.02.2014. godine, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona je od strane Policijske uprave I u Zenici dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršioca protiv lica:

– B.A., rođenog 1984. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo više krivičnih djela „Teška krađa“ iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH.

Kako je utvrđeno, prijavljeno lice je u proteklom periodu na području općine Zenica izvršilo tri teške krađe provaljivanjem u vjerske objekte-džamije, u mjestima Pridražići i Vjetrenice, iz kojih je otuđilo određenu količinu novca iz kase dobrovoljnih priloga, te tehničke aparate iz učionica za vjersku pouku. Takođe, navedeno lice je prijavljeno i za izvršenje teške krađe, izvršene u decembru 2013. godine, u ulici Tešanjska u Zenici, kojom prilikom su iz pomoćnog objekta, vlasništvo M.M., otuđeni jedan aparat za zavarivanje i jedna bušilica. Aktivnostima i mjerama i radnjama poduzetim od strane policijskih službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, predmetna krivična djela su rasvijetljena a počinilac istih je procesuiran i prijavljen nadležnom tužilaštvu.

 

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Podijelite članak