Portal 072info

Saopštenje Gradske izborne komisije Zenica

KRAJ REKLAME

Nakon 7. redovne sjednice održane danas, 28. jula, Gradska izborna komisija (GIK) Zenica obavještava javnost i sve učesnike u izbornom procesu o aktuelnim izbornim aktivnostima.

Mijenja se termin dodjele mjesta u biračkim odborima – 3.08. u sali Gradskog vijeća

KRAJ REKLAME

Nakon konsultacija sa Sekretarijatom CIK BiH, GIK je odlučila da će se javna dodjela mjesta političkim subjektima u biračkim odborima na Lokalnim izborima 2016 održati dana 3.08. (srijeda) u sali Gradskog vijeća, sa početkom u 12,00 sati.

Dodjela mjesta će se vršiti po redosljedu žrijebanja političkih subjekata koje je obavila CIK BiH.

KRAJ REKLAME

Povećan broj redovnih biračkih mjesta

Zbog povećanog broja birača na nekim biračkim mjestima (BM), a shodno Uputstvu CIK-a o vrstama, načinu i rokovima za određivanje BM (da na redovnim BM ne može u pravilu biti više od 800, a nikako više od 1000 birača), utvrđena su dva (2) nova BM (Nemila 3 i Staro Radakovo 6), tako da je ukupan broj redovnih BM na području Grada 138.

KRAJ REKLAME

S obzirom da su 2 BM već podijeljena (Šerići A i B i Orahovica A i B), to će biti ukupno 140 BO u kojima će se dodjeljivati mjesta političkim subjektima za predlaganje članova i njihovih zamjenika.

Obuka trenera biračkih odbora (BO) u Zenici 4.08.2016. u hotelu “Zenica”

KRAJ REKLAME

Obuka trenera BO u organizaciji CIK BiH, a u okviru projekta predizborne pomoći Vijeća Evrope za Lokalne izbore 2016, zakazana za 4.08. u  Zenici, održaće se u hotelu “Zenica” sa početkom u 9,00 sati.

Obuka je organizirana za 49 trenera od kojih je 8 (osam) iz Zenice, dok su ostali iz 14 općina sa područja Federacije BiH.

KRAJ REKLAME

Certificiranje trenera koji budu pohađali obuku će se obaviti dana 15.08. u Zenici, u velikoj sali Gradskog vijeća, u vremenu od 10,30 sati do 14,30 sati.

Treneri koji budu certificirani provodiće obuku predsjednika biračkih odbora na području Grada Zenica u periodu od 12.09. do 19.09. u sali Gradskog vijeća u terminima od 9,00 – 17,00 sati.

Podijelite članak