Sarajevo: Utjerivači dugova izazvali tuču u Studentskom domu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Više osoba učestvovalo je u tuči koja se u srijedu navečer malo prije ponoći dogodila u Studentskom domu Nedžarići.

Trojica muškaraca napala su jednu osobu, rekli su iz Operativnog centra MUP-a KS za portal Faktor.ba. Jedna osoba povrijeđena je oštrim predmetom, a tri su uhapšene.

Četiri učesnika u tuči smještena su na KCU Sarajevo.

– Na Kliniku urgentne medicine u srijedu navečer su primljena četiri pacijenta. Kod pacijenta inicijala Z.M. (1995) konstatovane su frakture nosa i kontuzije lica i on je upućen na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju na dalje liječenje.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA Osuda teške provale i krađe u džamiji "Safija" na Bristu

Pacijent inicijala S.J.(1979) godine primljen je sa ubodnom ranom u predjelu stomaka i on je nakon ukazane ljekarske pomoći upućen na Kliniku za abdominalnu hirurgiju.

Pacijenti inicijala P.M. (1986) i pacijent inicijala T.S. (1988) zadobili su lakše tjelesne povrede u vidu kontuzija i upućeni su na Kliniku za ortopediju i traumatologiju na dalje liječenje i pretrage – rekla je za Faktor.ba glasnogovornica KCUS-a Muamera Šehić.

Prema riječima direktora JU Studentskog centra Sarajevo Emira Kadrića, do tuče je došlo zbog duga. Jedan od studenata drugome je dugovao novac, zbog čega je on po naplatu došao sa nekoliko prijatelja koji najvjerovatnije nisu smješteni u studentskom domu. U tuču su se uključili i drugi studenti koji su se zatekli u blizini, a iz doma su odmah obavijestili policiju i hitnu pomoć koji su brzo reagovali, ističe Kadrić.

ČITAJ JOŠ:  VOZAČI OPREZ: Evo gdje su najavljene radarske kontrole

– Sve što mi možemo uraditi je da na recepciji legitimišemo one koji dolaze u Studentski dom Naedžarići. Imamo i nadzorne kamere, ali ništa od toga nije dovoljno. Razmatramo uvođenje novih sigurnosnih mjera koje bi u budućnosti spriječile ovakve nemile događaje – rekao je Kadrić.

(N.D./Faktor.ba)

072INFO TV