AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Veliki broj bh. građana koji su se prijavili da prime vakcinu protiv koronavirusa počeo je dobijati pozive i termine. Za vakcinisanje im je dovoljan samo pasoš i prebivalište na teritoriji BiH, a prijave se vrše putem online obrasca Ministarstva zdravstva Srbije. Pored toga, Srbija je pozvala državljane BiH da se vakcinišu čak i ako nisu podnijeli prijavu.

Mladi Sarajlija Orhan Galičić jedan je od onih koji su odlučili da ne čekaju dođu na red da se vakcinišu u BiH, te je popunio prijavu za vakcinisanje u susjednoj nam Srbiji. Za portal “Avaza” kaže da je vakcinu AstraZeneca primio jutros i da se osjeća dobro.

– Osjećam se super, isto kao i prije, trenutno nemam nikakvih nuspojava. Generalno govoreći, sve je prošlo bez problema – kazao je Galičić.

Govori nam da poznaje mnogo onih koji su se odlučili vakcinisati u Srbiji, pa tako ni on nije imao dvojbe. Procedura je jednostavna i brza, objašnjava.

– Bez problema sam došao, stao u red, pokazao pasoš i vakcinisao se. Naravno, prethodno sve prekontrolišu, obavi se neki manji ljekarski predmet i popuni šta treba, evidentiraju vas, dobijete vakcinu i to je to – kazao je Galičić.