sarovic
AUTOR: H.D.
DATUM: sij 14, 2022 @ 20:00
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, rekao je da “ulazimo u još složeniji period u kome je najgora moguća opcija da zašute pametni ljudi, a da ludaci počnu da vode glavnu riječ u ovoj zemlji”.

Dodao je da se privatizacija Elektorprivrede RS “priprema daleko od očiju javnosti. Šarović je najavu dokapitalizacije Hidroelektrana na Trebišnjici (HET) nazvao jednom vrstom alarma iz koga se svašta može desiti.

“Nisam za to da se HET prodaje bilo kome. Nisam za to da se najpotentniji dio privrede Republike Srpske prodaje bilo kome. Najava prodaje Elektroprivrede na mala vrata sugeriše da se očigledno radi o nekom špekulativnom poslu”, poručio je Šarović.

Predsjednik SDS-a je istakao da svi politički subjekti i pojedinci treba da rade na smirivanju atmosfere u BiH.

Tekst se nastavlja nakon reklame

“Čak i onda kada se sporimo, kada se sukobljavamo oko određenih krupnih pitanja, ja mislim da je misija svih političkih partija i pojedinaca u tome da apsolutno obezbijedimo normalan život, funkcionisanje i pravo svakog građanina da uživa u slobodi i miru, bez obzira gdje živi”, poručio je Šarović.

On je istakao da je život u miru i slobodi suštinski važan za sve građane Republike Srpske.

“Situacija je dramatična u cijeloj zemlji, a svo ovo vrijeme je osovina SNSD-HDZ-SDA formalno u koaliciji. Mislim da je to jedan paradoks u kome funkcioniše koalicija. Neki od njih su i generatori krize u cijeloj BiH”, kazao je Šarović.

LIDER