sasa
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 10, 2021 @ 21:35
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Saša Magazinović, državni poslanik SDP -a, kazao je za “Avaz”, komentirajući sjednicu NSRS-a, da je ovo Dodikov kraj.

– Danas je Dodik napravio veliki korak ka svom kraju. Kukavički, skrivajući se iza poslanika poslao je poruku da neće birati sredstva da sebe i svoju kriminalnu okolinu spasi procesuiranja do te mjere da je spreman i na rat što su prepoznali i jasno adresirali iz opozicije. Danas je taj isti Dodik još jednom pljunuo u lice i Americi i Evropi koji su nam još jučer objašnjavali da se sa takvim tipovima problemi trebaju rješavati civilizirano dijalogom. 

Nadam se da smo bar nakon ovoga svi zajedno, kako međunarodna zajednica, tako i neki domaći nepopravljivi optimisti, shvatili sa kim imamo posla i da ćemo svi uraditi svoj dio posla da zaštitimo pravni poredak, ali i građane čijim životima bi neki branili svoj kriminal – rekao je Magazinović.

Povod je ovo, naglasio je da ponovimo stav da je rak rana ovog društva pravosudni sistem koji da je radio, akteri antiustavnog djelovanja bi davno bili uhapšeni

Tekst se nastavlja nakon reklame

– U pravosuđu je i najveći problem i najbolje rješenje. Ukoliko u narednih nekoliko dana ne uslijedi adekvatna reakcija Tužilaštva BiH na državni udar u režiji Milorada Dodika i SNSD, to znači da su saučesnici u tom krivičnom djelu za koje će kad tad svi odgovorni biti procesuirani – rekao je Magazinović.

LIDER