SAŠA POPOVIĆ PODIJELIO UTISKE NAKON AUDICIJA ZA „ZVEZDE GRANDA“: Sve se sada okrenulo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nakon audicija za „Zvezde Granda“ za sezonu 2023/24 koje su održane u Banja Luci, Tuzli, Sarajevu i Skoplju došao je red i na audiciju i uBeogradu.

Veliki broj kandidata okupio se ispred Grandovog studija u Košutnjaku, nestrpljivo čekajući da zapjevaju pred Sašom Popovićem i njegovim timom.

-Ne znam tačno koliko ima prijavljenih danas, ali uvijek u Beogradu bude između 250 i 400 kandidata, to je otprilike. Nekada je bilo i po 600,700 kanidata, ali tu su bili i oni koji ne znaju da pjevaju, a sada se manje više prijavljuju oni koji znaju. Najviše volim kada ima sto prijavljenih kandidata, pola znaju da pjevaju, a od toga su recimo dvadeset dobri i deset ekstra i tih deset kastingujem i ne treba više – istakao je Popović, a potom podijelio utiske sa audicija koje su održane u Bosni i Hercegovini i Makedoniji.

-Banja Luka, Sarajevo i Tuzla su fantastični. Zaista je bilo mnogo dobrih pjevača, Skoplje je malo podbacilo, ali bit će i tu dobrih – otkrio je Saša.

S obzirom da u trenutnoj sezoni dominiraju rokeri i zabavnjaci, Saša je priznao da publiku ipak naredne godine očekuje obrt.

-Do sad su bile audicije u četiri grada i moram da kažem da su devedeset posto narodnjaci, a deset posto zabavnjaci. Sve se okrenulo sada – rekao je za Grand.

Najgledanije muzičko takmičenje „Zvezde Granda“, uspješno opstaje gotovo dvije decenije, a iako je suština ostala ista, šou je tokom godina prolazio kroz nekoliko promjena.

Iako većih transformaija skoro nije bilo Popović je sada najavio novine od sljedeće sezone.

-Sad ne mogu ništa da vam otkrijem. Mislim bit će nova pravila u novoj sezoni. Uzet ćemo iz prošlih sezona trideset i dva kandidata i svaki od mentora će sebi izabrati po četiri kandidata od starih. Novih će biti tačno devedeset šest, oni će biti izazivači pa ćemo vidjeti kako će sve to da funkcioniše – ostao je misteriozan Saša, a potom otkrio da li se ove godine na audiciji pojavilo više djevojaka ili mladića.

-Više mladića, ali ja to kad kastingujem gledam da otprilike bude poravnato.

Grand