Portal 072info

Saša Popović provjerio jesu li najbolji ćevapi oni travnički

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Travničani se vole pohvaliti da su njihovi ćevapi najbolji na svijetu. Dobar glas daleko se čuje, a onaj o travničkim ćevapima došao je i od Saše Popovića, direktora produkcijske kuće “Grand”. 

Jesu li stvarno travnički ćevapi najbolji, Saša je došao s prijateljima provjeriti u najpoznatiju gradsku ćevabdžinicu. Sudeći po tome kako ih je slatko jeo, nije imao zamjerki.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Inače, ćevapi su nedavno na listi 100 najboljih jela iz cijelog svijeta zauzeli respektabilnu drugu poziciju. Ta je ćevabdžinica poznata i po tome što je u njoj napravljena najveća porcija ćevapa na svijetu. U ogromnom somunu ili pitici, kako je Travničani zovu, smjestilo se čak 2.160 ćevapa.

Travnički ćevap sadržava više vrsta mesa, odnosno, junetinu, teletinu, bravetinu i janjetinu. Samo se u Travniku služe tzv. školske porcije, odnosno, popularna “đačka s pet ćevapa u pola pitice”. Deset ćevapa u pola pitice je mala porcija, a najčešće se naručuje „cijela i deset”, cijela pitica s deset ćevapa. 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Ako zatražite u Travniku srednju porciju, dobit ćete 15 ćevapa u cijeloj pitici, a velika porcija sadrži čak 20 ćevapa u cijeloj pitici.

Popović s prijateljima u Travniku  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Popović s prijateljima u Travniku

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

AVAZ

POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Podijelite članak
  • 1K
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6