Saša Popović: U posljednjih 10 godina najbolji pjevači dolaze iz BiH

Ovogodišnja sezona „Zvezda Granda“, koja se emitira na Novoj BH, bliži se kraju. Veliko finale bit će održano 25. juna, a potraga za novim kandidatima najpopularnijeg muzičkog takmičenja kreće u junu. Za razliku od prethodne sezone, kada su se kandidati prijavljivali online zbog pandemije koronavirusa, ove godine Saša Popović, zajedno s timom „Grand produkcije“, kreće u potragu za novim kandidatima za sezonu 2022./2023.

Veliki interes

Nakon Srbije prvi čovjek „Zvezda Granda“ i njegov stručni tim dolaze u Bosnu i Hercegovinu. Prvi će svoje pjevačko umijeće pokazati Tuzlaci, i to 6. juna u Bosanskom kulturnom centru, zatim slijedi Sarajevo 7. juna – studio Nove BH televizije – a 8. juna Banja Luka – Dječije pozorište RS.

– Prijava kandidata je na dan audicije. Audicija počinje tačno u 12 sati, a od 9 sati kandidati se prijavljuju, pa ćemo tek tada moći vidjeti kakav je odziv – kazao je Saša Popović za „Avaz“.

Istakao je da se veoma raduje audicijama te da, poznajući Bosance i Hercegovce, a imajući u vidu interes koji vlada među omladinom za ovo takmičenje, siguran je da će odziv biti ogroman.

– Bosna je nama možda i najinteresantnija država u regionu, jer je evidentno da u posljednjih 10 godina zaista najbolji pjevači dolaze iz BiH, pogotovo iz Federacije BiH. Ima talenata za još 10 godina unaprijed – istakao je prvi čovjek „Zvezda Granda“.

Copy

Kvalitetno takmičenje

Uprkos koronavirusu koji je poremetio sve, Popović ipak priznaje da se kriza nije toliko odrazila na „Zvezde Granda“.

– I protekle dvije godine naše emisije su bile veoma gledane i imali smo dobre kandidate. Dobili smo kandidate koji su možda u tom trenutku bili najbolji. Ove godine radimo prvi put i audicije u Hrvatskoj, u Zagrebu, prvi put radimo audiciju u Podgorici. U Skoplju radimo standardno, a u Srbiji radimo Niš, Novi Sad i Beograd, tako da ćemo imati kandidata napretek – dodao je Popović.

Siguran je da će i u idućoj sezoni biti dosta dobrih kandidata i da će, kao i do sada, biti veoma kvalitetno takmičenje.

– U cijelom regionu gledanost je velika, a pogotovo u BiH, to je nevjerovatno. To je najgledaniji format emisije, mislim da je gledanost „Zvezda Granda“ u BiH na nivou kada igra bh. reprezentacija za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. Imamo dosta dobrih takmičara iz BiH i u ovoj sezoni, a siguran sam da će ih barem trećina biti u finalu, možda i polovina. Vidjet ćemo kada dođemo do finala – zaključio je.

Druga šansa

– I ove godine odbrat ćemo 200 novih kandidata, a onda će im se na polovini takmičenja pridružiti 40 najboljih iz prošle generacije koji se nisu kvalificirali u finale, a koji su već stasali. Dobit će šansu oni koji su ispali možda „za dlaku“ od nekog drugog, pa onda da vidimo ko je bolji, ovi novi ili prošlogodišnji – istakao je Saša Popović.

Avaz

Prethodni članakDragan Bursać: Dodik se razišao sa pameću i poziva na novi rat!
Sljedeći članakIgor Stojanović reagovao na poruku “Ovo je džihad našeg vremena” predsjednice Žena SDA Sarajevo