Portal 072info

Sastanak bibliotekara ZDK

Udruženje bibliotekara Zeničko-dobojskog kantona održalo je redovni sastanak.Domaćin je bila zenička Opća biblioteka, a razmatran je izvještaj o radu u godini koju ispraćamo.

Direktori javnih biblioteka sa prostora Zeničko-dobojskog kantona bili su složni u ocjeni da je Udruženje ove godine bilo aktivnije nego ikada prije. Kao posebno važan, izdvojen je stručni skup „Korisnička percepcija biblioteka“ koji je okupio značajan broj predstavnika javnih i školskih biblioteka.

Naše Udruženje, po riječima Nine Bunjevac-Salkić, njegove predsjednice, jedno je od najaktivnijih na prostoru Federacije BiH. Ne želimo, ističe ona, da se biblioteke tretiraju kao mauzoleji. Cilj nam je unaprijediti njihovu poziciju u zajednici i poboljšati status i educiranost bibliotekara uz omasovljenje Udruženja. Znamo nažalost kako se popunjavaju mjesta u školskim bibliotekama i ne zamjerimo ništa kolegama koji tamo rade da bi dopunili normu, naglašava Nina Bunjevac Salkić dodajući kako bi voljeli da oni budu češći gosti i učesnici u radu kantonalnog Udruženja bibliotekara.

Na sastanku u Zenici izraženo je uvjerenje da će se trend povećane aktivnosti Udruženja  i intenzivnijeg angažmana na promociji značaja bibliotekarske djelatnosti nastaviti i u narednoj godini.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box