Sastanak ‘Osmorke’ u Sarajevu, predsjednici stranaka stigli u centralu SDP-a

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

U centrali Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Sarajevu počeli su razgovori stranaka “Osmorke” u cilju dogovora o procesima formiranja vlasti na nivou Federacije BiH i u kantonima.

Predsjednici stranaka razgovarat će o zaključcima SDP-a na jučerašnjoj sjednici kolegija te partije o odnosu prema projektu Osmorke.

Kako je nakon tog sastanka izjavio potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović, dva su važna zaključka koje je kolegij donio a koja se tiču daljeg funkcioniranja unutar koalicije. 

ČITAJ JOŠ:  Konaković: Uvjerljive pobjede u Srebreniku i Tuzli, vodimo u Bihaću

Prvi zaključak, kako je istakao, je da su dali nalog kantonalnim organizacijama da krenu u pregovore o formiranju vlasti sa svim političkim strankama, posebno u Unsko-sanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu, a drugi da SDP od danas kreće u hitno formiranje Vlade Federacije BiH te da će značajno usporiti sve procese imenovanja na državnom nivou.

Također je poručio da, što se njih tiče, stranka Za nove generacije nije više član Osmorke.

FENA

GODISNJICA
MARKETING